Mahimahi – Cigale 14

//WL2K Hr r inte kul!

Det gungar, allting slår och rullar ombord, vi får hålla i oss hela tiden för att inte trilla.
Sjön är bråkig, inte jättehög men lynnig. Det konstiga är att det är ingen vind alls och ändå sjö. Vi har fastnat i ett stort stilltjebälte. Det är upp och ner med seglen hela tiden. Så fort det kommer minsta lilla vindkåre så hissar vi upp bara för att nästa stund konstatera att det gick inte. Ner med dem och på med motorn igen.

Det tar väldigt hårt på dieselförrådet. Har räknat och räknat i dag och kollat väderstatistik för nästa sträcka, den mellan Chagos och Madagaskar. Vi vill ju inte riskera att köra slut på all diesel men vill heller inte snåla för mycket, att ligga här ute och rulla är ju inte roligt.

Vi visste att vi skulle få lättvind och såg fram emot det eftersom Mahimahi seglar bra även när det blåser lite. Men stilltje är ju något helt annat.

Vädret är dessutom riktigt dåligt. Jämngrått och mycket regn. Nätterna är totalt kolsvarta. Inte en endaste liten stjärna som lyser upp. Tror aldrig vi upplevt så svarta nätter förut.

Ja ja, nog med klagolåt. Vi gör vad vi kan för att fördriva tiden. Matinébio och biogodis. En påse svenska bilar grävdes fram ur gömmorna. I går fick vi en fin fisk på kroken som vi åt till middag. Jag har legat flera timmar i soffan och läst gamla kvarlämnade tidningar, allt från Damernas till Allt om mat. Drömt mig bort till flärd och goda middagar.

En natt såg vi lanternor från vad som måste varit fiskebåtar. Undrar just var de kom ifrån, det är långt till närmsta land, vilket det än är. Annars har vi inte sett en endaste båt och inte ett endaste flygplan. Här är verkligen öde.

Varje kväll har vi radiomöte med de andra som också är på väg över detta väldiga hav. Alltid spännande att höra hur de har det. Sen är det natten för mig och Magnus går på vakt. Jag har haft rena lyxtillvaron, Magnus har vaktat hela långa natten. Först i gryningen har jag tagit över och Magnus har gått och lagt sig.

En väldigt dryg segling det här men rätt som det är siktar vi väl Chagos.

One thought on “//WL2K Hr r inte kul!

  1. Bosse och Leni

    Ta inte illa upp, men just nu har vi det behagligare i Onsala än ni har. Värmen kom till slut, även om det nattetid kryper ner mot 10 gr. Vi stannar tills regnet kommer i veckan, men nu njuter vi av havskräftor med våra vänner, bl à. Helt OK!!
    Ha det så bra där ni guppar omkring, stor kram från oss, Leni och Bosse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.