Mahimahi – Cigale 14

Om Nausikaa

Vår vackra och kära båt som vi tillsammans med Joakim och Camilla seglat så många mil med!

1998 placerades en form till en Cenit 33 i trädgården och så var det bara att sätta i gång! Från form till skrov till båt. Och inte vilken båt som helst! 

Nausikaa är 33 fot lång, 3,30 m bred och sticker 1.70 m.  Inredningen gjordes i en enda trädstam; en 6m lång stock i Hondurasmahogny. Magnus plastade, snickrade.  Hasse Leander bidrog med med sitt stora kunnande och vår käre Gregor deltog under alla år med stor entusiasm i bygget.

2002 var det dags för sjösättning i Gottskär. En spännande dag! Nausikaa plumsade i och första turen gick från Gottskär tilll Stora Enen med barnen och Gregor ombord. 

Vi seglade till Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike och England ett par somrar. Sedan gav vi oss i väg över Atlanten och Nausikaa levde mer än väl upp till att vara duglig på de stora haven. Klicka på underflikarna till Nausikaa så kan ni läsa om vår segling Onsala – Västindien tur och retur. Vi var ute ett år, sommar 2004 – sommar 2005.

När vi kom hem igen bestämde vi oss emellertid för att sälja Nausikaa eftersom vi ville ha en större båt. Vi fick en bra köpare som tar väl hand om henne men det var ändå med sorg i hjärtat vi lämnade Nausikaa i från oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.