↑ Return to MAHIMAHI

Norge 2010

Norge 2010

Juni 2010 seglade Magnus och jag mot Norge. Från Onsala gick vi direkt till Sörlandet. Vi fick en fin segling som tog ungefär ett dygn. Ankrade i en vacker vik och tog en promenad innan vi kröp till kojs. Nästa dag fortsatte vi mot västkusten. Vi hade fina dagar bland fjordar och skär, ankrade i natursköna vikar omgivna av snöklädda bergstoppar. Långa promenader i land, läste, åt gott och njöt av livet ombord och långa, ljusa sommarnätter.

Så småningom kom vi till Bergen och där mönstrade fyra härliga ungdomar på; Camilla, Albin, Loe och Johanna. Vi vände söderut igen, seglade, ankrade, fiskade, badade och utforskade vikar och fjäll.  I Stavanger var vi inblåsta några dygn och då blev det fika och shopping. Perfekt i “billiga” Norge! Från Stavanger seglade vi direkt till Resö där vi hälsade på Mauritz med familj.

Gillar man att trängas i Bohuslän ska man nog skippa norska västkusten, men om ni skulle vilja segla i stort sett ensamma längs en  spektakulärt vacker kust och ankra i andlöst vackra vikar och fjordar är Norge ett hett tips! Fast särskilt hett är det ju inte, snarare iskallt. Vi trivdes trots kylan väldigt bra i Norge och skulle gärna någon gång utforska kusten norr om Bergen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.