Mahimahi – Cigale 14

Inblåsta!

Vår fina paradisö har förvandlats till ett regnigt blåshål. I natt var vi vakna mest hela tiden och lyssnade till hur stormen ven i riggen. Det ryckte och slet i Mahimahi. Vi satte ett ankarlarm som larmar om båten flyttar sig mer än 15 meter. Det ger trygghet men också en del frustration. Båten rör ju på sig när vind eller ström ändrar sig lite och då går larmet. Vi måste förstås gå upp varje gång för att kolla så att det inte var en rörelse som berodde på att ankaret släppt.

Men vi ligger väldigt säkert. När Magnus dök ner för att kolla vårt ankare så hittade han ett mycket gammalt, mycket stort ankare på botten.  Han hämtade en tamp och förtöjde oss i ankaret. Så nu ligger vi på två ankare. Dubbel säkerhet!

Nu är det morgon och det blåser fortfarande lika mycket. Men det känns alltid lite lättare när det är ljust och man ser vad som händer. I kolsvarta natten är det lätt att få för sig allt möjligt hemskt.

Det ska blåsa en kraftig passadvind den här tiden på året men inte riktigt så här kraftig. Så just nu är vi faktiskt inblåsta. Vi är sex båtar i viken och alla väntar vi på att kunna segla i väg. Vinden ska enligt prognosen lägga sig på måndag. Men när det blåst mycket i många dygn så är ju sjön utanför atollen väldigt stor. Så vi väntar väl några dagar tills den lagt sig något. Till och med inne i atollen går det lite sjö. Det brukar annars vara platt vatten innanför reven.

I vattnet är det fortfarande 28 grader men i luften bara 23. Brrr!  Det går dock ingen nöd på oss. Vi gör snabba utflykter in till ön mellan regnskurarna. Så att vi får röra på oss lite. Sen blir det läsning, stickning, gittarspel och mycket film. Ganska mysigt. Lite svensk sommarkänsla. Och i dag är det visst Kanelbullens dag. Igen!

Så här bra hade vi det!

Så här bra hade vi det!

Nu öser regnet ner och vinden tjuter i riggen

Nu öser regnet ner och vinden tjuter i riggen

Kartbild på atollen Chagos som är vårt nästa mål.

Kartbild på atollen Chagos som är vårt nästa mål.

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Inblåsta!

  1. Heather & Neil

    HELLO! Thanks for the great updates I have just caught up with all your news. The storms must pass and you will be o to your next Robinson Crusoe island experience with blue skies and fair winds.

    We had a great visit to Stockholm and were thinking of you both all the time, it is such a beautiful city and country if only from the tiny part we saw we loved Sweden!

    All the best, the Tikis xx

  2. Mia i Lund

    Hej. Två veckor har gått av semestern med härligt väder. Här i stugan slder om Åhus har det varit varmt i vattnet. Igår hade vi 22° och som lägst 17°. Allt är ju relativt, förstås.
    Lugnet lägger sig och stugfolket vänder hemåt.
    Hoppas att er fortsatta färd över det stora havet går bra. Allt gott.

  3. eva-lotta moberg

    Hej igen!
    Ja, ni får då vara med om mycket. Hög sjö i en atoll ! Men som jag förstår så går det ingen nöd på er. Vad gäller badvatten temperatur så ligger vi i lä här hemma. Kanske kring 17¤. Inte mer än 18 vad jag har hört. Har badat en gång i sommar och det var i Bretagne. Kallt där med.
    Nåja, ska inte klaga. Sista veckan här på västkusten har varit helt ok. Omkring 20 grader, och lite sol då och då.

    Ha det så gott !

  4. Nina

    Det känns nästan lite rättvist att ni får lite svensk-sommar-känsla på er paradisö 😉 Kanske har vi fått låna lite av er sol för vi har haft en härlig vecka vädermässigt och det ser ut att fortsätta ett tag till.
    Kram till nästa gång
    PS lägger några bilder på underverket Messenger. Han har vuxit massor.

  5. Klas J

    Har kollat på Winlink och sett att ni legat kvar, förstår nu varför ni avvaktar… Låg själv för ankar på Högö med ankarat i sjögräset i måndags natt och sov såklart väldigt oroligt. Ensamseglar just nu och har efter den natten förtöjt vid bryggor o då fått välbehövlig nattsömn, de senaste tre på Ramsö o besökt CalleRobert o Lisa – den härliga samvaron från Panama återupplivad. Längtar efter nästa rapport från värmen – Segla väl//Klas o Eva

  6. Sven

    Exotisk rapport från ett exotiskt ställe, härliga bilder med sköna kontraster! Ser fram emot nästa rapport från Indiska Oceanen! Här slappar vi sista veckan med både segling och ridtävlingar som vanligt!
    See you in Cape Town som vi brukar sägar..!

  7. Leni och Bosse

    Instämmer helt med Frau K. Det är skönt att höra att ni är sex båtar som ligger och väntar på mindre vind och som sagt er temperatur stämmer med vår här i Bromma, underbart lagom för oss. Det är härligt att kunna byta miljö ibland, västsida/östsida, som det passar.
    Ha det så bra, hoppas det lugnar ner sig snart.
    Stor kram till er, Leni och Bosse

  8. Birgittat

    Tror nog att vi idag kommer att få lika varmt och fint väder, som ni har, bortsett från vinden. Låter trevligt med sex båtar på samma ställe, så ni inte är helt ensamma i universums stora hav! Idag börjar Göteborgskalaset med mkt trevligt på stan, bl a 123Schtunk, Timbuktu m m. Vi drar till Skottland om en timme. Önskar er allt väl och mera sköna bad!
    Kram Frau K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.