Mahimahi – Cigale 14

Inte bara sol!

Hoppas ni har bättre väder än vi! Här är det vinter och det märks. Det regnar och blåser. I natt hade vi riktigt tropiskt skyfall och nu på morgonen är det mulet och lite trist. Ingen snorkling i dag. Blir nog i stället ett, eller kanske två, avsnitt på Brottet.

På Tahiti blev det lata, sköna dagar. Bara en enda grej gick sönder den veckan; grillen som en kväll mer eller mindre brann upp, den klarade sig men är sig inte riktigt lik. Vi fixade lite med båten, tvättade tre månaders tvätt, läste och umgicks med andra seglare.

Jag lyckades med denna resas första dingeplurr. Vid dingebryggan där man inte precis är ensam föll jag i helt och hållet mellan bryggan och dingen. Jag tog mig upp, snabbt som en raket, i tron att kanske ingen skulle hinna se mig. Fast oftast sitter man inte som en dränkt katt i dingen så det gick väl inte direkt obemärkt förbi.

I denstora mataffären provianterade vi så att det ska räcka ett tag. Affären tedde sig väldigt mycket som en vanlig affär hemma i Sverige. Men i frysdisken låg hela grisar och i bröddisken baguetter som subventioneras av franska staten (varför kan man ju undra). Utanför på parkeringen spankulerade tuppar och hönor omkring i godan ro. Kanske har de en lugnande inverkan på oss stressade människor? Kanske skulle vi ha ett gäng hönor utanför våra mataffärer också?

Från Tahiti seglade vi 90 distans till den lilla ön Huahine där vi är nu. I dag ska vi fortsätta till två andra öar; Raiateea och Taa och sedan  till Borabora som blir den sista ön i franska Polynesien. Borabora har ett storstilat rykte att leva upp till. Det sägs vara världens vackraste ö, eller i alla fall Stilla havets. Tja, vem kan bedöma det? Rapport kommer!

Trevlig midsommar till er alla!!! Och ta en extra snaps för oss!

 

       

22 thoughts on “Inte bara sol!

  1. Lasse

    HEJ MAGNUS OCH SARA
    SITTER JUST NU OCH TITTAR PÅ BILDERNA AV ER SEGLING TILLSAMMANS MED PER OCH BIRGITTA.
    DET ÅR INTE PRECIS HÖGSOMMARVÄRME MEN SOLEN SKINER I ALLA FALL. I FÖRMIDDAGS VAR CAMILLA OCH MAURITZ HÄR OCH HÄLSADE PÅ MIG. JAG BLIR VÄLDIGT GLAD ÖVER BESÖK DET MUNTRAR UPP.
    NU SKALL JAG DRICKA LITE KAFFE OCH ÄTA VETEBRÖD SOM PER OCH BIRGITTA HADE MED SIG. HA DET SÅ BRA OCH NJUT AV ALLT
    HÄLSNINGAR PAPPA LASSE

    1. magnus

      Hej Pappa!

      Kul att höra från dig. Bra att höra att du får besök.Jjag skrev ett brev till dig på midsommarafton, har någon läst det för dig?

      Kram från Sara och Magnus

  2. Eva

    Åh så fint att se Svejk på besök!!
    Här kommer hälsningar från en midsommar på Österlen. Även här med regn! Precis när vi skulle gå och dansa runt stången (barnen ville ju så gärna!), så bröt skyfallet loss. Men vid nästa uppehåll (för att barnen så gärna ville!!) travade vi väg till Backåkra, och jag fick till sist mina Små grodor! Sedan långbord, och många, i många olika åldrar, vid långbord. Dock inomhus. Vi saknade er som var med förra gången!
    Kram från hagarna och ängarna,
    Eva

    1. Sara Post author

      Hej Eva! Ja det var mysigt med lite kattliv ombord en stund. Tur att du fick lite små grodor!!! Och tur att barnen är så envisa med att få dansa :).! Ha det fortsatt skönt allihop! Många kramar från Söderhavet

  3. eva-lotta moberg

    Hej Sara och Magnus!
    Kul att höra från er igen. Ständiga äventyr! Det mesta tycks gå bra i alla fall.
    Vi här hemma, några i arbetsgänget, har varit i Edinburgh på WAIM kongress. Åkte förra fredagen och kom hem sent i onsdags kväll. Fantastiskt att få åka med kollegor och få resan betald samt god mat och mer eller mindre spännande föreläsningar.
    Firade midsommer på Orust med barn och vänner. Skönt att höra att ni mår bra trots lite plurr. Det hör väl dit också eller?

    Ha det nu så gott!
    Kram Eva-Lotta

  4. Bengt Norberg

    Hej på er!
    Gott att läsa allt. Vi hade tropiskt regn här igår. 15 mm på 10-12 min (eller vad det nu var – extremt intensivt i all fall). Franska Polynesien ja. Jag minns att jag fråga på turistinformationen i Papetee om det gick att ta sig fram med franska ute bland småöarna som jag var på väg till (hamnade till slut på Maupiti) och svaret kom rappt och elegant “Mais, c’est la France!”. Så ett franskstatligt subventionerat bröd har nog sin plats.

    Vill också lobba för en passge förbi Yasawa-ira-ra längst ut i Fijis kustband. Tror att man kan räkna ut att den avsatte kapten Bligh även passerade där med sin slup västerut. Då var de kannibaler och kastade sten men nu fantastiskt glada och roliga. Jag kanske har skrivit om det förut….

    Nåväl, god tur genom arkipelagerna.

    1. Sara Post author

      Hej Bengt! Ja det är Frankrike på sätt och vis. Vi börjar så sakta närma oss Fiji…Blir spännande! Kram från Mahimahi

  5. Lisa o Calle

    Tja!
    Vinter? Låter jobbigt. Här har månadens första regnskvätt kommit. Vi har i princip haft sommar sedan påsk, men nu lagom till midsommar kommer visst snön(i Norrland alltså).
    Vi firar dagen i staden.
    Tidigt midsommardagens morgon flyger vi till Kroatien där vi skall äntra en båt för en veckas segling.
    Idag har jag varit på Frölunda torg och införskaffat Calema, Postafen samt kräkarmband, så jag borde vara
    rätt preparerad mot eventuell sjösjuka. Skulle dessa medikamenter inte hjälpa får jag väl på känt panamamanér hoppa i vattnet och simma bredvid. Ska bara kolla att badstegen är nedfälld först.
    Ha det underbart på Bora Bora och Glad Midsommar på er!
    Lisa och Callerobert

    1. Sara Post author

      Hej LIsa och CalleRobert! Ja lite jobbigt med vinter 😉 men vi slipper skrapa rutorna och det är skönt. Bra att ni är väl förberedda och ha koll på badstegen så kommer allt gå bra. Ni har väl med er krokodilutrustningen också och pannlamporna och nattskjortorna! Fin seglats önskar vi er, kram från Mahimahi

  6. Frau Krause

    Säger också GLAD MIDSOMMAR till er och är så glad att läsa era intressanta rapporter! Skulle nog hellre stanna på Bora-Bora än vara på NZ i vintern i juli-aug….
    Kram från Smitten och utsikt över seglingstävlingar, nästan varje helg!
    Birgitta på väg till Berlin

  7. Nina

    På de fina bilderna ser det väldigt ovintrigt ut men allt är ju relativt. Tog precis fram Huahine på Google Maps. Vackert med den nästan runda ön och en massa olika färger på vattnet runt om. Är det rev av olika slag? När man tittar på kartan, ser man ju också så imponerande långt ni har seglat. Det är helt galet! Hur ser planen ut? Stannar ni i Stilla Havet ett tag eller går ni vidare?
    Här är det slutspurt inför semester. HP håller fortfarande på i skolan med att rätta nationella prov och föra in resultat. En liten bild från lärarvardagen om nu Magnus skulle längta till jobbet.Våren beslöt sig för att bli sommar i år så vi har haft en massa fint väder men i vanlig midsommarstil, är prognosen inte så värst de kommande dagarna men det står vi ut med. Ha det fint. Kram

    1. Anonymous

      Hej Nina! Ja allt är relativt. Kul att du kollar in oss på kartan. Ja det är rev runt hela ön och mindre rev innanför det stora. Det gäller att ha koll, lätt att komma vilse bland alla rev. Men det är just reven som gör det så speciellt. Utanför kan det hög sjö och så när man kommer in genom det s.k. passet så blir det platt vatten. Fascinerande. Sen är ju revet också häftiga att snorkla på.
      Planen är att gå till några öar till här omkring, bl.a. Borabora och sen går vi vidare till Tonga. Sen vet vi inte riktigt men cyklonsäsongen börjar i november och då ska vi vara på NZ. Alltså: ta flyget och kom över till nyår, bara ett stenkast från Australien! Kramar M o S. Kram till HP också! Magnus njuter av att höra att han har det bra på jobbet!

  8. Klas J

    Hej Sara och Magnus
    Tänker på er varje dag när jag är i båten – vi har ju haft så gott väder en längre period här hemma så varje helg och även Kristi Himmelfärdsveckans segling till Skagen och Bohuskusten kändes som riktig semester. Då kommer tankarna på Panama och er fortsatta färd naturligt.. Fortsätt njut och tänk lite på oss när vi har 16 grader och regn på midsommardagen (äsch – det är ju bara en prognos – det blir säkert mycket bättre..!) Vi njuter av era foton och berättelser – det värmer!
    Klas & Eva

    1. Anonymous

      Hej Eva och Klas! Vi tänker på er också, det var härliga dagar… Tror ni får en riktigt fin midsommar med sol och god mat och dryck ute på något skär någonstans. Kram från oss

  9. Bosse och Leni

    Grattis till dingeplurret! Skönt att små fadäser kan hända er “superproffsseglare”.
    Vi, Bosse, Leni, Tina och Tilde, är i Onsala och har härligt sommarväder. Ni minns väl att det är ljust här till 22.30. Svårt att lägga sig, men det finns ju fotbolls-VM!! Just nu ser vi Chile mot Spanien och vi håller förstås på Chile. Simon och Stefano är i Brasilien och hejar på sitt land, Chile.
    Vi lovar att tänka på er när vi tar en iskall OP till den gravade laxen på Midsommarafton.
    Vaktmästare Bosse har sett till att få era nerblåsta takpannor är på plats, så koppla bara av. Ni kan förresten snart komma hem för det utlovas storsatsningar på lärarna här – igen!! Det är ju val i höst, men det struntar väl ni i?!
    Ha det nu riktigt bra, stor kram från oss alla.

    1. Anonymous

      Hej Bose, Leni, Tina och Tilde! Låter inte alls dumt med Onsalamidsommar. Skulle gärna dimpa ner för några dagar. Fast jag tror vi väntar tills nya läraravtal är klara. Så värst mycket valdebatt råder inte här men rösta ska vi ju göra förstås någonstans. Vet inte var eller hur dock. Här är det kolsvart kl 18. Fin solnedgång i kväll med delfiner hoppandes i den röda solen. Klart vi håller på Chile! Tack vaktmästare Bosse! Hur skulle vi klara oss utan dig. Njut av op och matjes! Många kramar från Mahimahi

  10. peter hultman

    Trevlig midsommar.
    Förra året låg vi vid kaj I Kroatien och midsommar liksom aldrig infann sig.
    Hoppas ni har fixat lite sill och sommarblommor.
    Sommarhälsningar,
    Inger och Peter

    1. Sara Post author

      Hej Inger och Peter! Nja någon riktigt midsommarkänsla blir det väl inte riktigt om man inte är på hemmaplan. Sommarhälsningar till er också!

  11. kerstin hamberger

    Följer er på kartan. spännande.

    Nu försöker jag testa om det går att skriva meddelande här. Läste din, Saras tweet för en stund sedan. försöker vara aktiv där i ekobranschen.

    Hälsningar

    Kerstin Hamberger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.