Mahimahi – Cigale 14

Nu har vi seglat ända till Tahiti! Många sjömil blir det…

”Men titta där ligger Sindbad!!!” Vi var på väg in i ankringsviken på Moorea och där låg hon, Sindbad, den fina gamla fraktskutan med Dough och Beth-Anne som vi träffade för tio år sedan i Karibien. De bor ombord sedan många, många år tillbaka och deras två barn, som nu är vuxna och utflugna, har vuxit upp på skutan. Det blev ett härligt återseende. Vi bjöds på god middag och fick se Doughs senaste konstverk i koppar.

Sen sist har vi alltså varit på Moorea och nu har vi kommit till Tahiti. Moorea var fantastiskt vackert. Vi vandrade upp på höga berg, tittade på ananasplantager, träffade en familj som snickrar vackra kanoter, ”Mami” visade stolt foto på sina vuxna söner som alla bor på Tahiti och inte var hemma när vi var där. Vi promenerade till en ”Tropical garden” där vi fick se och lära oss om vaniljodling och provsmaka marmelader gjorda av alla tänkbara exotiska frukter.

Vår nyblivna 21-åring blev ordentligt firad. Med sång i hytten på morgonen, sen kom dykbåten och hämtade henne för dagens dyk och så blev det pannkakslunch. Till kvällen en god middag i sittbrunnen och en kväll på Moorea fixade kompisarna pizza och drinkar till henne.

Snorklade gjorde vi förstås också. När vi simmade omkring och njöt av alla vackra fiskar fick Camilla plötsligt syn på en stor blå pärla inuti en mussla.  Hon dök ner och försökte pilla loss den men den satt hårt fast. Vi hämtade en tång och en skruvmejsel. Äntligen hade drömmen gått i uppfyllelse, vi hade funnit en riktig skatt! Vi dök ner igen och försökte få tag i den trolskt glittrande pärlan och så ”poff” gled den loss. In i musslan! Men vi hann konstatera att det förstås inte var någon pärla, den var för mjuk. Vad det var vet vi inte men hjärtat bultade på oss alla tre en stund efteråt. Vi hade ju varit på pärlfarm och lärt oss om pärlodling och visste värdet av (och det osannolika i) att hitta en så stor pärla.

På Tahiti har vi besökt staden Papeete och varit på bilutflykt runt ön. Papeete är en ganska stor stad och det var ju ett tag sen vi upplevde stadsliv så det var trevlig omväxling och bil har vi inte kört på ett år! I ankringsviken ligger massor av båtar och det är alltid roligt att återse gamla vänner och lära känna nya längs vägen.

I går lämnade Camilla och vännerna Mahimahi. Det blev väldigt, väldigt tomt förstås. Men nu ska vi njuta av att ha vår stora, fina båt alldeles för oss själva ett tag. Vi stannar någon vecka till på Tahiti och fixar med lite av varje. Inte minst ska vi gå och handla god mat i det stora franska ”Carrefour” som är nästan som mataffärerna hemma. Så småningom  seglar vi tillbaka till Moorea för att träffa Sindbad lite till och sen får vi se vart vi styr kosan…

Tack för denna gång och ha det gott!

Om du vill prenumerera på våra nyhetsbrev skriv din mailadress nedan. Klicka på subscribe.

[wysija_form id=”1″]

 

 

 

 

12 thoughts on “Nu har vi seglat ända till Tahiti! Många sjömil blir det…

  1. charlotta seeberg

    Hej på er igen!
    Kan tro det blev tomt när alla åkt, men va skönt och bara undra vart far vi nu?
    En sak är helt klar, ni sköter om era själsliga sinnen på det bästa sätt-
    Och vi här hemma tar del av det med.
    Kramar Lotta

    1. Sara Post author

      Hej Lotta! Närmsta tiden fortsätter vi segla runt i franska Polynesien, sista här blir Bora Bora sen vet vi inte riktigt men kanske Tonga och Fiji. Vi hörs, ha det gott många kramar!

  2. Leni och Bosse

    Tänk att ni träffar på gamla vänner sedan förra seglatsen. Vilka fantaster det finns i världen!
    Vi är hemma i Bromma ett tag till innan det bär av till Onsala för midsommarfirande. Vi hade några riktigt festliga – i den rätta bemärkelsen – dygn i Köpenhamn med vänner och då var det faktiskt 28 gr varmt. Idag sprangs det Stockholm Marathon i lagom friska vindar.
    Igår kväll ringde Camilla, roligt roligt. Hon hade ätit middag på balkongen med sin käre bror Joakim. Det blir fint att träffa dem igen snart, om ni ursäktar!!
    Ha det bra och njut av ensamheten ett tag till, det är ni värda, ni fantastiska föräldrar.

    Kramkram, Leni och Bosse

  3. Anonymous

    Hej Sara och Magnus! Blev lite tårögd när jag läste ert senaste inlägg på er fantastiska blogg. Ni lever verkligen er dröm och jag blir så glad att allt går så bra för er, ungarna är med er, båten funkar utmärkt och ni är friska och glada. Tack för alla fina bilder och de jättefina berättelserna ni lägger upp. Hoppas resten av er resan blir lika underbar.
    Stor kram till er båda / Frank

  4. Klas o Eva

    Hej, hej ni där i paradiset! “Låtsavärld” skrev någon ovan och visst känns det så när vi ser er brunbrända i shorts och själva körde värmaren i båten i natt när vi låg i Gullholmens hamn. Ingvar o jag vände söderut vid Väderöarna o i går kom Eva ombord för fortsatt segling tillbaka mot Göteborg – jobb på måndag! Minns ni…?
    Fortsätt njuta o låt oss fortsatt va me, tack – Klas o Eva

  5. Nina

    Vi kommer att vara i Melbourne till nyår, så härmed inbjudes Mahimahi med besättning till traditionellt nyårsfirande i Australien. Om Sara ordnar med desserten så ordnar vi med resten, som vanligt.
    Välkomna till Port Philip’s Bay!!!!
    Kära hälsningar från HP och Nina.

    1. Sara Post author

      Underbart! Känns tryggt när man är ute i vida världen att veta att i alla fall nyår blir som vanligt 🙂 Fixar givetvis desserten! Kramar

  6. Eva Sjöstrand

    Härliga bilder som vanligt! Måste bli väldigt tomt efter Camilla men snart är ni på nya äventyr. Det är väldigt spännande att följa er. Snart är det semester här i Sverige och det ska bli väldigt skönt. Vi ska till Grekland och svettas i värmen. Ha det gott tills vi hörs igen!
    Kram

  7. Lisa o Calle

    Hej!

    Hela er resa låter som den ” blå pärlan”. Den verkar innefatta allt! Spännande och underbart! Uh vad båten måste kännas stor nu. Tomt kan tänkas. Här har den förlorade dottern kommit hem med sitt pick och pack. Nya planer skall utmejslas…. CalleRobert fyller många år idag och vi ska ha lite fiskgrillning i trädgården. Sommaren står i sitt vackraste flor och det är mycket mysträdgårdsjobb. Snart blir det snorkling i Kroatien!
    Kram
    Lisa och CalleRobert

  8. Madde

    Hallojs där i söderhavet eller vad det nu kallas ;). Vilken härlig lådsasvärld ni befinner er i;) det känns inte som om det paradiset finns på riktigt…håll er undan för sjörövarFabbe eller nån annan sagofigur.
    Va härlig för er att slippa val-eländet…en nyfiken fråga, har ni någon som helst chans att rösta där i sagolandet ni befinner er i?
    Många kramar Madde

    1. Sara Post author

      Hej Madde! Ja lite av ett låtsasliv känns det som ibland. Valet känns långt borta men rösta ska vi göra, hur är en annan fråga, det vet vi inte än men det blir väl på något litet postoffice på en liten atoll någonstans, Ha det gott, hälsa Gerhard, kram M o S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.