Mahimahi – Cigale 14

Vår coole skeppsläkare!

Skeppsapotek måste vi ha tänkte jag någon gång runt nyår och tog upp frågan med vår käre vän Mats som är läkare. Han var helt på samma linje; ”Ja skeppsapotek måste ni ju ha, inga problem; jag hjälper er! Med det lilla tillägget “Det är lugnt, det löser vi så småningom.”

När är så småningom, undrade jag sedan, många gånger för mig själv. Nåja, Mats hör säkert av sig snart. Jag ville ju inte vara för tjatig men framåt våren tyckte jag ändå att det kunde gå för sig med en liten påstötning. “Jodå” sa Mats ”det ska vi ju fixa men det är ingen brådska.  Det är bra om medicinerna är så färska som möjligt. Vi hörs framöver.”

Jaha, tänkte jag, vad kan jag göra annat än att (lite smått nervös) vänta tills Mats tycker att det är lagom tid. Efter ytterligare några veckor fattade jag mod till en ny fråga, om det kanske var läge nu?

Nja” sa Mats, ”hinner inte nu men vi hörs nästa vecka”.

Ja så där höll vi på tills jag (vid det här laget mycket nervös) smsade från ”Orolig långseglare utan skeppsapotek”.  ”Skeppsapotek måste man ha, jag fixar”  blev svaret från Mats. Inte någon specifik idé om när alltså. (Min nervositet ökade ännu ett snäpp.)

Inget hände och några dagar senare nytt sms till Mats: ”Från orolig utan skeppsapotek: kan du skriva ut mycket lugnande!”.

Så en vacker dag var det plötsligt dags. Närmare bestämt onsdag innan avfärd kom ett sms från Mats: ”Skeppsapoteket börjar anta pappersform” (d.v.s. recept) och så rasslade recepten in på apoteket och där fick de att göra!  De beställde och packade och fredag fem i sex hämtade jag ut två stora kassar med mediciner. Vi hade vårt skeppsapotek med färska mediciner och lång hållbarhet!

Tusen tack Mats för all hjälp!!!

 

11 thoughts on “Vår coole skeppsläkare!

  1. eva-lotta

    Hej Sara!

    Jaså, det har du hört! Jo dethänder en del här med. Charlotta har agt upp isg och skabörja på Previa i Borås. Sofia flyttar upp en trappa till VC i Majorna. Själv börjar jag en dag i veckan på Orust , Henån för att så småningom kunna jobba 50% i Henån och 50% i Gbg. Får pröva i ett halvår och sedan får vi se. Just nu är det lite svajigt här . Karin kommer på 40% i oktober fram till årsksiftet och så hopas vi att Anna-Greta kan hjälpa oss några månader tills vi fått antällt tjänsterna.
    Ja, som du hör jobb,jobb,jobb. Det var så skönt att vara ledig och jag gillar Kroatien mycket. Vilka bad!

    Nåja tiden går fort. Hur är det mer tid och ert liv. Skönt hoppas jag.
    Många kramar Eva-Lotta

    1. Sara Post author

      Vi går till Lissabon och sedan mot Kanarieöarna. Men blir nog kvar här i Baiona ett tag till. Kanske väntar in Joakim och co, Ni?

      1. Annsofie

        Vi ligger i Portimao, Algarve kusten och går ner till Gran Canaria i slutet av september. Seglar över Atlanten omkring den 20/12 då Philip kommer ner för att följa med över.

  2. Nina

    Vi skrattade gott när vi läste detta och det gjorde vi i går på den årliga kräftskivan där vi saknade er! Eftersom Magnus inte var här, blev det kräftor över. Funderade på att skicka några till er men tror inte det är en god idé. Hoppas ni har det fortsatt fint!
    Kramar från oss

    1. Sara Post author

      Perfekt timing, då var vi ju med på ett hörn i alla fall! Och ändå fick ni kräftor över:) Fast vi skulle ju gärna varit med riktigt förstås! Kramar

  3. Eva-Lotta

    Blev lite orolig där ett tag. Tänkte att nu är det fara på färde? Vem är sjuk? I vad?
    Gott att höra att ni är friska och väl försedda uti fall att. Många kramar Eva – Lotta

    1. Sara Post author

      Ja välförsedda är vi, mediciner lite här och var, hoppas vi aldrig behöver dem! Just nu ligger dimman mycket tät här i viken men vi ligger fint här. Varit på utflykt till Santiago de Compostela i dag. Roligt att ha sett men det var fler än vi som tyckte det…Lite för många faktiskt. Kram

  4. Leni o Bosse

    Kära Sara och Magnus!
    Hoppas att ni klarar er vistelse i Baiona utan alltför mycket huvudvärkstabletter.
    Jag kan intyga att ni var mycket sent ute med skeppsapoteket eftersom jag levererade kompletterande recept och fullmakter till ap oteket i Onsala måndagen efter er avresa från Gottskär.
    Nu skall jag ringa till Camilla.
    Kram Bosse

    1. Sara Post author

      Haha, ja det är tur att det finns så många hjälpsamma människor!!! Lite lätt stress var det… Än har vi inte tärt på förrådet i alla fall och det är vi ju glada för. I morgon blir det tur till Santiago de Compostela. Kram till er och till Camilla från oss! Eira lägger snart till i centrala Amsterdam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.