Mahimahi – Cigale 14

Sommarsegling

 

Sommar och sommar, denna sommar lär väl inte gå till historien som den mest fantastiska… Men vi har ändå haft några sköna seglingsdagar  i växlande väder. Allt från sol, regn, ingen vind till hård vind och och njutit av sköna Bohuslän. Inget ont som inte har något gott med sig, det var inte så många andra ute som det brukar vara och det var faktiskt gott om plats att förtöja framåt eftermiddagen. Vi seglade till vackra Resö, Ramsö och Lindö där vi hade härliga dagar med familjerna Philipson och Lamm. På vägen ner gjorde vi ett trevligt stopp på krogen Salt och Sill på Klädesholmen där vi förtöjde vid bryggan kloss intill, lyxkänsla!

Framåtseende ekolodet visade vid test kättingen till ankaret så det verkar ju funka;), som med all ny apparatur tar det tid innan man har koll men det kommer helt klart att vara bra om vi kanske närmar oss ett lömskt korallrev någon gång…

Vår “snygga” larmklocka har vi testat och den kommer att ge ökad trygghet på nattvakter, ingen (inte ens Joakim) skulle kunna sova om larmet drar i gång! Vilket vi hoppas att det aldrig gör!

 

 

2 thoughts on “Sommarsegling

  1. Peter Hultman

    Hej på er,

    Känner igen kossorna och fåren från Lindö/Kalvö vilken är en av de finare ställena i Bohuslän.

    Trevligt att se er båt som seglande förbi Mönster för 14 dagar sedan. Jag och Puma lade ut söderut den 20:e
    och ligger nu i Marstal och väntar på möjliga västliga/nordliga vindar imorgon för överfart till Kiel.

    Hälsningar från Husse och Puma
    Retour De La Mer 2012/2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.