Mahimahi – Cigale 14

Till Tistlarna

[Galleries 41 not found]

I helgen seglade vi till Tistlarna med Carmen, Sven, Oliver, Oscar och Felicia. Efter en veckas högsommarvärme vaknade vi och kunde konstatera “ledig dag = ösregn”:(

Men Sven och co lät sig inte hindras av dåligt väder. Felicia styrde ut från Gottskär som om hon aldrig gjort annat.

Framåt dagen lyckades solen tränga igenom molnen men i stället dog vinden ut och det blev motor sista biten. Vi hade knopskola och Oscar fiskade tålmodigt och håvade in två makrillar. Vi siktade på Tistlarna, trodde vi! Men med Sven vid rodret höll vi på att hamna någon helt annan stans, kanske lockad av lite längre segling?

Vi förtöjde i bergkilar och akterankare med hjälp av  gastarna Oliver och Oscar. Nära, nära berget låg vi med vår lilla, lilla båt!

Promenad på ön och sedan äntligen en sen middag innan alla slocknade i sina kojer. Det blev en lite stökig natt med halande i tampar och ankarkätting eftersom vinden ökade  mer än vad prognosen sagt. Carmen och Magnus skötte nattvakten medans vi andra sov gott..

Efter frukost och morgonpromenad lyckades vi trixa oss ut, Sven högg i med draggen och Oliver och Oscar hämtade in tamparna i fören.

På hemvägen hissade vi genackern och fick lite fart på skutan innan vinden dog igen. Men solen sken och efter ett jobbigt gungande som magarna inte gillade kunde vi äntligen ligga på däck och faktiskt sola! En skön helg!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.