Mahimahi – Cigale 14

Färöarna och Shetland

Frida och Villvind från Norge, Endeavour från USA och Peter Pan från Sverige och så Mahimahi förstås; vi ligger alla förtöjda vid bryggan i Lerwick på Shetlandsöarna. Helt plötsligt blev vi som en hel eskader!

Endeavour är ute på obestämd tid, deras nästa hamn blir Inverness i Skottland. Villvind är på hemväg efter att en tur i Karibien och Frida har varit på Färöarna och Shetland och är nu på väg hem. Peter Pan har just lämnat Sverige och är på väg ner mot Karibien. En härlig blandning av olika människor, båtar och äventyr.

Mahimahi är ju också på hemväg. Bara ett hav kvar att segla över sen är vi hemma! Med god marginal till den 17:e! Det är “nåt” på gång i Gottskär inför insegling så kom och möt upp!

Vi lämnar Shetland alldeles snart. Ligger just nu bara och väntar på att sjön efter en rejäl storm vid Färöarna ska lägga sig något. Kanske blir det sen ett stopp i Norge eller Danmark eller så blir det raka spåret till Sverige. Ser ut som att det blir bra väder framöver så vi känner oss förhoppningsfulla om att få bra segling ända in i mål.

På Färöarna trivdes vi gott. Det är vacker natur att bara beundra eller att vandra i, höga gröna berg och massor av får. Staden Thorshavn är trevlig, som att vara i en liten dansk by. Och det är ju alltid mysigt!  Shetland är också fint med mycket att se och uppleva.

10 thoughts on “Färöarna och Shetland

 1. Finn Iversen

  Velkommen tilbake til Skandinavien, hvilken flott seiling dere har hatt?⛵️ STORE KRAM fra TirNaNoir gjengen?
  Mvh Finn, Randi og Astrid

 2. Bosse och Leni

  Ni får nog fortsätta och skriva och berätta om er anpassning till “normalt” liv. Vi kommer att sakna dessa spännande fantastiska rapporter, men ser fram emot många intressanta föredrag. Nu är vi i Berlin och värmen bara fortsätter, 30 gr här med. Hoppas ni får en härlig insegling i Gottskär om en vecka. We’ll be there! Varmt välkomna.
  Leni och Bosse

 3. Eva Ö

  Välkomna hem!! Vi är såååå glada att vi fick möjligheten att dela er långseglingstillvaro. Några dagar i förpiken på Mahimahi är som balsam för kropp och själ! Även för den som blåstes över Atlanten. Tänk på det- den som får chansen att hänga med!
  Kram Eva och Calle

 4. Callerobert och Lisa

  “Reste” med i era bilder från de senaste månaderna. Har svårt att släppa dem. Tack för underbara upplevelser och jättevälkomna hem!
  Kramar
  Lisa o Calle

 5. Pat & Fil

  Not sure if you are familiar with the American author, Jack Kerouac, but he once said: “There was nowhere to go but everywhere, so just keep on rolling under the stars.” Your sense of adventure and determination have taken you closer to ‘everywhere’ than most, and we bet you have seen more than a few beautiful stars along the way! Safe travels home!!

 6. Nina

  Magiska bilder som vanligt! Vilken variation det finns i naturen!!
  Segla lugnt så att vi ses den 17:e! Ska bli så roligt!!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.