Mahimahi – Cigale 14

Nedräkning!

För drygt tre år sedan startade vi vår segling runt jorden och efter många fantastiska upplevelser närmar vi oss nu åter vår hemmahamn.  Om mindre än en månad ska vi vara där! Hur det nu ska gå till för vi är fortfarande på Island. Ganska många sjömil kvar alltså. Men det är lugnt, vi har ju vanan inne och Mahimahi kommer som vanligt att ta oss snabbt och tryggt över det sista havet!

Lördagen den 17/9 kl 16:00 seglar vi in i Gottskärs hamn i Onsala.  

Hjärtligt välkomna att möta upp på bryggan!

Vi är kvar här och har väldigt fina dagar. När vi väl kom i land bestämde sig vädret för att bli riktigt bra. Island är lätt att komma till från Sverige (tror nog att jag tar flyget nästa gång!) och billigt! Desto dyrare blir det när man väl landat på ön och man är långt ifrån ensam turist här. Men det är en fantastisk ö så vi kan absolut rekommendera en resa hit! Massor av fina utflyktsmål och gillar ni hiking så finns det hur många turer som helst att välja bland. Ta med både varma kläder och kläder för regn! Det är inte alltid solen skiner så mycket som den gjort de här dagarna.

Staden Reykjavik är trevlig. Ett litet centrum med gott om restauranger, fik och affärer. Och förstås museum och annat att titta på. Som den vackra kyrkan byggd 1945 och konserthuset Harpa. Men för att komma upp i kyrktornet måste man köa en bra stund; ja så är det när det är många om kakan.

Vi hade turen att vara här när det var festival i stan. Det var man ur huse plus alla turister som trängdes runt om på gator och i det stora konserthuset. Härlig stämning hela dagen och långt in på natten och det mäktigaste fyrverkeri vi sett. Vi stod på båten och tittade medans Joakim forsatte att utforska nattlivet inne i stan.

Marinan är inte mycket för världen eller för en frusen och trött långseglare som just kommit i hamn. En smutsig ganska äcklig dusch att dela på för alla i marinan. Men vattnet som kommer från en het källa är underbart varmt. Tvättstuga skulle det också finnas. Javisst, bara det att tvättmaskinen inte verkar ha fungerat på länge, länge. Så det blev att kånka upp tvätten till ett tvätteri i stan. Men å andra sidan ligger marinan mitt i stan. Så bättre kan vi inte ha det!

Granne med oss på bryggan ligger båten ”No way back”. Inte så hoppfullt namn precis! Den 64-årige skepparen deltar i ensamkappseglingen jorden runt i det prestigefyllda Vendée globe. Fy tusan för att vara alldeles ensam därute!

Vi har varit på biltur och sett vattenfall och gejsrar och förstås badat i en av de många varma källorna. Och besökt Pingvellir där man kan man dyka i och hålla händerna på två kontinentalplattor på en gång. Vattnet var kristallklart och skimrade vackert i gröna och blå nyanser och det var många som vill göra ett dyk.

Vart man kommer så ryker och bubblar det från marken. Det är en väldigt spännande och färgrik miljö. Överallt går islandshästar och det finns gott om stall där man göra en ridtur ut i naturen.

Nu är det dags att lämna Island och att säga farväl (men på återseende) till Alison och Richard som vi delat så många sjömil och upplevelser med. De sätter kurs mot England och vi mot Sverige.

Från Reykjavik seglar vi först 100 sjömil till Västmanöarna. Vart vi går sen beror helt på väder och vind. Som vanligt alltså. Fast kursen är ju mot Sverige! Känns lite overkligt att vi snart är hemma…

Tack för alla härliga hälsningar på bloggen!

Ha det gott

Ses snart!

10 thoughts on “Nedräkning!

 1. Caroline

  Island besökte vi för dryga året och jag kände på en gång, att de dygn vi skulle vara där inte skulle vara nog. Vi var där fyra dygn, nästa gång blir det fler och hyrbil.
  Ja jisses vilken resa ni gjort, seglat jorden runt, häftigt. Ska kika igenom lite mera hos er nu 🙂

 2. anna-greta milefors

  Välkomna tillbaka till Sverige!
  Helt otroligt att tre har gått! Kan tyvärr inte ta emot i Onsala då vi är i Frankrike just då. Tänker på er och önskar er goda vindar hem!
  Kram Anna-Greta

 3. Sven

  See you in Gottskär, det blir stort att se er förtöja med Mahimahi efter ett varv, större än på Frihamnen!
  Välkomna hem!
  Sven & Co

 4. Leni och Bosse

  Ni måste finna en lämplig lokal i höst där ni visar bilder och berättar om era äventyr ute i världen. Onsala båtmuseum är väl för litet?
  Här värmebölja igen, men det är nog högst tillfälligt. När lämnar Joakim er? Känns så tryggt med honom ombord.
  Kram till er tre från oss,
  Leni och Bosse

 5. Anonymous

  Välkomna hem, med alla blandade känslor och fantastiska upplevelser! Vi har följt er lite på håll och inspirerats av era bilder och texter – så att vi i somras vågade oss ända till Lofoten 😉 Där ligger nu båten tryggt i hamn och vi fortsätter utforska norska kusten nästa sommar. Hoppas få höra mer om era äventyr – bilder o prat live nånstans i Göteborgsområdet under mörka vintern! Tack för allt ni delat med er av hittills, Karin o Ragnar

 6. Pat & Fil Los Angeles

  Looking at your beautiful pictures from Iceland, including those of ‘live’ performances, reminded us of an article today in the Los Angeles Times. Next year our orchestra, the Los Angeles Philharmonic, will host a “Reykjavik Festival’. It features the LA Phil – at Disney Hall – playing the music of Icelandic composer Daniel Bjarnason, along with a variety of Icelandic classical musicians. Also joining the LA Phil will be the post-rock band Sigur Ros. Lots going on in Iceland!

 7. Anonymous

  Island verkar vara ett häftigt ställe, önskar komma dit någon gång. Synd att det blir den 17:e ni kommer hem, jag är bortrest då. Hade gärna träffat er men jag hoppas det kan bli ett annat tillfälle.
  Kram Ulf

 8. Anonymous

  Fantastisk resa ni gjort!
  Och tack för vackra bilder ni delat med er av.
  Sara, vad är väl en liten tågluff mot det här! 😉
  Önskar er en härlig segling mot hemmahamnen!
  Lisbeth

 9. Nina

  Snart är ni hemma!! Galet!
  Blir alldeles fascinerad av hur vackra mönster det är i naturen! Isbergen var fantastiskt vackra och nu de varma källorna. Skulle vilja kunna överföra det på typ textil 🙂
  Ha det fortsatt riktigt gott tills vi ses snart igen!!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.