Mahimahi – Cigale 14

På väg!

Joakim och Camilla tillbringade sista dygnet, på ett tag, på sitt numera flytande hem. Så gott att vara alla fyra tillsammans innan det var dags att säga hejdå. Vi fick en spännande låda av dem som inte får öppnas förrän vi är i en elektronikaffär…

Snart har det gått en vecka sedan vi lämnade Gottskär.  Tack alla ni som kom och vinkade av oss, det var sååå härligt att se er alla! Många känslor, goa kramar, tårar och fina lyckönskningar på en och samma gång. Saknaden kommer att vara stor!

Tack också för alla trevliga besök ombord under tiden vi legat i Gottskär och för alla fina gåvor, ingen nämnd, ingen glömd.

Från Gottskär smög vi in i Mönsterviken och la oss över natten.  På morgonen startade vi på riktigt, hissade segel i fina vindar och satte kurs mot Norge.  God segling under dagen men framåt kvällen vred vinden (inte oväntat) och sjön ökade.  Det blev en ganska jobbig natt med mycket vind och sjö. Dessutom var båten inte riktigt så förberedd som den borde varit, vi får väl skylla på stressen in i det sista, och en del incidenter blev det denna första segling.

Nåväl, vi angjorde Norges kust frampå morgonen och tog oss i kylig motvind längs kusten till Kristiansand där ”Acapella” (Saras syster med familj) väntade. Vi möttes med en härlig middag ombord på deras fina båt. Trötta efter vår första etapp somnade vi sedan gott.

Vi är kvar i Norge, ligger nu i en vacker naturhamn tillsammans med Acapella. Ja Norge är vackert men åh så kallt. Varje dag sätter meteorologerna en stor sol på kartan men det verkar mest vara för att inge hopp åt de tappra norrmännen, någon sol har i alla fall inte vi sett till. I dag har vi utforskat en ö som var belägrad av Tyskland under kriget. Det kommer obehagligt nära när man ser skyttegravar, kanoner och vindlande kulvertar in i bergen.

Det blev tyvärr inget Skottland för Acapella denna gång men vi fick fina dagar tillsammans här i Norge i stället. I går kväll skildes våra vägar. Acapella seglar till Danmark och vi är fortfarande på väg till Skottland (det är långt dit;)).

Hur det känns att vara på väg? Det vet vi inte riktigt än…

 

17 thoughts on “På väg!

  1. Nina

    Härligt att höra att ni kommit iväg.
    Vi startade vår semester i lördags med att segla till Anholt=paradiset. Vi är fortfarande kvar men går troligen vidare söderut på lördag.
    All lycka med överseglingen till Skottland. vi ser fram emot nya inlägg.
    Kram Nina och HP

  2. charlotta

    Ja er går det ingen nöd på, ser ut att ha det gott hitentills, och bättre blir det-

    Kramar Lotta

  3. Eva

    Åh vad det var härliga dagar i kalla Norge! Ett fint avsked fick vi och nu önskar vi er allt gott mot Skottland!
    Vi följer med er en annan gång!
    kram från Acapella

  4. peter hultman

    Bon Voyage.

    Nu på Langeland för segling till Mönster via Anholt.

    Seglarhälsningar från Pingfem.

  5. Madde

    Vad synd att vi inte lyckades med att komma till Gottskär mer innan ni åkte, men det var himla skoj att ses den där lördagen i början av juni då ni samma dag hade flyttar ut ur huset. Det ska bli kul att följa er…kramar från Madde och Gerhard och segla lugnt:)

  6. Eva Sjöstrand

    Herregud vad tiden går, att ni redan är på väg! Synd att vi inte hann med någon lunch innan.
    Vi får väl ta det om några år när ni är tillbaka! 🙂 Eller så kan ni segla till Koh chang i jul så kan vi träffas där!
    Ha nu en bra resa och kul att följa er här på denna sida.
    Jätte fint kort på hela familjen!

    Kram från Eva och Bruno

    1. Sara Post author

      Ja tiden gcik alldeles för snabbt, det var sanslöst stressigt. Men vi tar igen det sen…Roligt att ni följer med på sidan! Ha det gott, kramar.

  7. Bosse och Leni

    Mycket välkommen info alltid roligt att höra ifrån er!
    Imorgon får vi lunchbesök av Elisabet!
    Stor kram till er båda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.