Mahimahi – Cigale 14

Snart börjar äventyret!

Här sitter vi i salongen ombord på vårt nya hem och njuter av stillheten (“Inte alls sant”! invänder de som varit ombord och sett kaoset. Ingen frid eller ordning så långt ögat kan se).  Men Mahimahi ligger i alla fall stilla och fint här inne i hamnen. 

Stort Tack till Gottskärs Hamn för att vi fick ligga kvar i hamnen till avsegling! Det har underlättat  mycket och också gett många trevliga pratstunder med alla som kommit förbi och tittat på båten.

Nu räknar vi dagarna tills vi faktiskt lämnar Gottskärs trygga hamn och ger oss ut mot okända vatten. Det har varit stressiga veckor; sortera bland det som ska till båten och det som ska stanna kvar hemma, fylla båten, ha kalas, avsluta på jobbet, säga hejdå till kära kollegor. Och så mitt i alltihop gräva ett nytt avloppssystem! Vi har eget vatten och avlopp och efter 23 år så slutade det helt enkelt att fungera. Det var minst sagt ganska krisartat ett tag men tack vare suveräne Jonas på Schaktsam AB i Vallda så löste det sig otroligt snabbt och bra. Vi kan varmt rekommendera Jonas om ni behover en pålitlig och kompetent grävare!  Tack också till Janne som hjälpte oss med uppmuntrande support!

Vi har alltså flyttat ombord på Mahimahi och det känns bra. Vårt dagliga mantra har blivit “det gör vi i Portugal”. Allt vi inte hinner med nu tänker vi oss att vi kan göra i detta sköna land där ingen stress finns (?). Vi grejar med båten och gör henne sjöduglig, kollar riggen, motorn, styrningen, autopiloten. Handlar för Nordsjööverfarten och sjöstuvar. Lastar ombord livflottarna (Se blogg om livflottar 1 och livflotttar 2) Packar nödväska, tankar vatten och diesel. Ordnar bland tampar, fendrar och seglingsböcker. Tänker mycket på alla vi snart ska lämna för lång tid…det är inte bara roligt att ge sig i väg på äventyr utan ledsamt också. Men vi kommer att ses på vägen.

På söndag kl 14:00 hissar vi segel!

 

17 thoughts on “Snart börjar äventyret!

  1. Sven

    Att starta en kappsegling känns ofta pirrigt och lite nervöst, det är full fokus, och mycket energi i luften!
    Precis så känns det idag, denna historiska dag, när ni skall starta ert livs äventyr från Gottskär.
    Vi kommer så klart till bryggan och vinkar av, för att bevittna den största starten av alla – jorden runt!
    All the best,
    Sven m fam

  2. Eva Gerner

    Vi önskar er LYCKA TILL på de första etapperna till Norge och Skottland. Ses snart!
    Ett tips: Ta med alla strumpor ni har! De är suveräna att trä över flaskor av olika slag.

  3. Krause

    Hej Sara!
    “I denna sekund” kom vi just hem från Sture o Ullis ö i Nordsjön, Wyk och Sylt, där vi har varit ett tag. Nordsjön är jättefin och lugn och sköna vågor och bara lite störtregn o grå moln, så det är nog inget att ta sig över i första etappen! Tänker komma till Gottskär på söndag och vinka av er!
    Kram Frau Kraus aus Sylt

  4. charlotta

    Hej på er! Synd jag inte kunde vara med på er fest.

    Men jag kommer och vinkar av, och ser fram emot att följa med er på nätet-

    Förstår ni har minst sagt fullt upp, är det något som ni behöver, så hör av er.

    Vi ses när ni hissar segel.

    Kram Lotta

  5. Nina

    Hej båda
    Tusen tack för en fantastisk kväll. Vi är så glada och tacksamma för att ni tog er tid. Känns mycket bra men hoppas förstås att vi får till något besök ombord igen, någonstans på er resa.

    Kollade prenumerationstjänsten och det verkar fortfarande vara något som krånglar.

    Miljoner lycka till!
    Kram från HP och mig

  6. margareta

    Hej Sara,
    stort tack för kvällen på båten med alla kollegorna. Förstår visst att ni har det bra där på båten – otroligt fint och förmodligen väldigt praktiskt för er, vana som ni är i den miljön.

    Jag är i Marseille med man, dotter och dotterdotter och har det väldigt bra tillsammans med dem. Mycket sol och lite väl mycket vind för att gå omkring med barnvagn med litet barn i – evigt vändande på vagnen så varken vind eller sol stör barnet. Hon är dock nöjd och glad hela tiden, faktiskt.

    Hoppas ni får en fin start på seglatsen! Och förstås en bra fortsättning som stämmer med förväntningarna. Lycka till med allt! Jag planerar följa med på avstånd!

    marg

    1. Sara Post author

      Hej Margareta! Det var roligt att ha er här! Låter härligt att vara i Marseille med familjen, klart att dotterdottern är nöjd! Ha en fortsatt skön sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.