Mahimahi – Cigale 14

Vart ska vi egentligen segla?

Många undrar vart vi egentligen ska segla och det kan man ju fråga sig! Jorden runt hoppas vi, vad nu det innebär.  Egentligen inget annat än att man någon gång under resans gång korsar sitt eget spår.

Vi har inte någon exakt spikad färdplan eftersom en del av glädjen i att ge sig i väg är att kunna vara öppen för nya möjligheter. Att helt enkelt kunna ta en annan väg än den man först tänkte. Att kanske slå följe ett tag med en kompisbåt, att stanna lite längre än planerat på ett fint ställe och kanske hoppa över ett annat. Självklart måste vi också anpassa oss efter vindar och väder. 

Men någon slags idé om vart vi ska segla har vi ju förstås och ungefär så här ser den ut:

30:e juni: Vi släpper förtöjningarna och seglar i väg 

Juli – Augusti: Skottland och Irland

Slutet augusti: över Biscaya, ca fem dygn

November: Kanarieöarna

Slutet november: från La Gomera, över Atlanten, ca tre veckor

Slutet december – februari: Västindien, kanske Cuba, ABC-öarna, San Blas

Februari – mars: till Panamakanalen och slussning igenom kanalen

Galapagos: april (man brukar få ett två veckors tillstånd att stanna på Galapagos)

Marquesas: någon gång i maj bör vi sikta denna omtalat vackra ö

Vi börjar alltså med att segla över Nordsjön till Skottland. Denna gång ska detta i bland så trilskande hav (se  “segling till England”) visa sig från sin allra bästa sida! Vi har lockat med oss familjen Dellow på “Acapella” (Saras syster med familj) på denna etapp och de ska ju såklart ha sköna dagar till havs. Och vi med!

Efter segling i vackra Caledonian Canal och en och annan whiskyprovning så är det tid att vinka adjö till “Acapella” och för oss att segla vidare till Irland. Sedan kommer det oundvikliga, det illa beryktade Biscaya (Se “Frankrike-Onsala”) som ju givetvis också ska vara soligt och fint just i år!

När vi väl är över Biscaya kan vi ta det lugnt och så sakteliga ta oss vidare till Kanarieöarna. Vi har bland annat tänkt att stanna ett tag i nordvästra Portugal som vi tror är väldigt fint.

Från Kanarieön La Gomera seglar vi ut på den stora blå Atlanten.(Se “Atlanten” och “Atlanten igen”). Lite pirr i magen kommer vi givetvis att ha, men också glad förväntan. Om allt går bra så tar överfarten ca tre veckor och framåt jul  ska vi äntligen sikta en västindisk strand (troligen Grenada, eller kanske Bequia).

Så blir det några veckor i sköna i Västindien (Se “Västindien”) innan det är tid att segla mot Panamakanalen med stopp på ABC-öarna och San Blas.

Vi slussar genom den stora kanalen och så öppnas portarna ut till Stilla Havet! Första mål där är Galapagos innan det är tid att förbereda sig för resans allra längsta översegling. Från Galapagos till Marquesas. Då har vi kommit till vår första alldeles äkta söderhavsö! Vi hoppas segla runt bland dessa vackra öar ett längre tag och bara njuta av långseglarlivet…

Vad som händer sedan vet vi inte så mycket om ännu och det är som sagt en ganska skön känsla.

På vägen hoppas vi att vi träffar Joakim och Camilla förstås! Joakim seglar sin egen båt “Eira” tillsammans med fem kompisar. Ett härligt gäng som vi ser fram emot att träffa lite här och där. Camilla kommer till Mahiamahi så småningom och seglar med oss några månader vilket vi förstås också ser mycket fram emot!

 

4 thoughts on “Vart ska vi egentligen segla?

  1. Tompa & Carin

    Gott o höra att Ni äntligen är på väg!!! Vi surfar med hela vägen via nätet!! Kram från oss

  2. Britt-Marie Zamn

    Hej härliga vänner. Vi hoppas att ni får det härligt och att vi vid tillfälle kommer att ses.
    Kram Zaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.