Mahimahi – Cigale 14

Äntligen är masten på!

Masten är på och Mahimahi är en segelbåt igen! Det var underbart; i några timmar.

Sen började bekymren. En del saker har vi lämnat till andra att fixa med och det visade sig att det inte blivit så bra. Så det måste göras om och därför blir det mer väntan. Lite typiskt känns det ju. Vi har aldrig förut blivit sinkade annat än att vi varit inblåsta några dagar ibland. Men nu blir vi rejält akterseglade. Båt efter båt ger sig i väg mot St Helena. Alla säger dom : ”Vi ses snart, med Mahimahi kommer ni ju lätt i kapp oss!”. Det trodde vi också tills nu. Det lär bli lite väl mycket försening för att segla i kapp.

Fast vi passar ju på att fortsätta att njuta av Kapstaden. Häromdagen tog vi linbanan uppför Table mountain. En fantastisk utsikt mötte oss däruppe förstås och en härlig promenad på det alldeles platta berget

Det blev till sist också en guidad tur i en township (kåkstad). Har hela tiden känts lite tveksamt att göra det men det var nog ändå ok. Man betalar för turen och pengarna går till den förening som finns i staden. En guide som själv bor i kåkstaden visar runt och berättar. Om misär och strävan men också om ljusglimtar i vardagen. Som den kille som efter att ha sparat länge just köpt sig ett enkelt grillbord för att sälja korv på gatan. Affärerna gick bra sa han och skrattade stort.

I går kunde vi se hur de tog in två stora båtar i torrdockan mitt i stan och jag tog en promenad i den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch medans Klas och Magnus jobbade med masten i värmen. Vissa har det bra!

Nu vill vi härifrån fast å andra sidan längtar vi varken till ”Västtrafik, gråskalorna eller det horisontella regnet” som vår dotter sammanfattade livet i Göteborg häromdagen.

14 thoughts on “Äntligen är masten på!

 1. Anonymous

  Hej, härligt vara online igen efter ett längre datahaveri, Hoppas att ni nu är till havs igen med nymonterad mast. Lika spännande som alltid att se och höra om era äventyr och att ni är vid god hälsa. Här är det fortfarande regn och blåst. Livat upp tillvaron med fröinköp och planering av sommarblommor. Gångna veckan även förgyllts med Göteborgs filmfestival som avslutades igår. Önskar er fortsatt goda vindar samt nya härliga möten. Hälsningar Anna-Greta

  1. Sara Post author

   Hej Anna-Greta! Roligt att ha dig online igen. Vi är kvar i CT. Hoppas komma i väg till helgen. Får se om det lyckas. Ha det bra med fröer och blommor. Kram Sara

 2. Anonymous

  Hej på er igen
  Nog dax att komma iväg snart, ni ser ut som amerikanska turister med hatten fint på svaj.
  Härliga bilder kan tro ni frossar i goda frukter och grönsaker.
  Verkar vara ett underbart ställe, så vackert och mycket att göra.
  Men jag kan förstå att havet sugen nu, hoppas att ni kommer iväg snart.
  Kram Lotta

  1. Sara Post author

   Hej Lotta, ja det här är verkligen turistliv. Inte så dumt men frustrerande att inte kunna hålla tidsplanen.
   Ha det bra, kramar

 3. Helen o Thomas

  Åhhh neeeej, känner med Er VERKLIGEN! Hoppas Ni får ordning på grejerna snabbt så Ni kan börja jaga de andra!! Ha det så skönt i Ert paradis så länge! Ser sååå fint ut på alla bilder!
  Kram på Er

  1. Sara Post author

   Ja det är inte kul, aldrig upplevt detta förut, mest tagit del av alla andras historier, men nu var det vår tur tydligen.
   Men det löser sig väl snart hoppas vi.
   Ha det gott, kram

 4. Leni och Bosse

  Vi håller tummarna för snar avsegling, men som sagt, det går nog ingen nöd på er. Underbara grönsaker och blommor på era bilder, samma sortiment som här nere på ICA.. Också intressant att se bilder från förskolan, vi har ju anledning att besöka en underbar sådan för hämtning varje vecka!
  Det horisontella regnet har vi inte sett till, det mattas nog av på vägen österut. Idag strålande sol, ser väldigt vårlikt ut. Förbereder lunch för/med goda vänner. Härligt pensionärsliv!

  Kram till er och lycka till med masten,
  Leni och Bosse

  1. Sara Post author

   Förskolan var intressant att få besöka, skiljer sig ganska rejält från Tildes. Gott att höra att ni har fint väder och njuter ert pensionärsliv. Kram

 5. Johan

  Ser ut sim ni valde samma ställen som oss att fotografera på table mountain. =)

  Inressant att ni tvekade att besöka township, jag kände samma sak.
  Jag valde att stanna i solstolen när dom andra gjorde det besöket.
  Inte för att jag var rädd, utan fär att jag kände att fattigdom inte är en turistattraktion.

  Ha det gött nu, hoppas ni kommer iväg snart! Vi får väl en blänkare innan ni ger er iväg?

  1. Sara Post author

   Hej Johan! Ja man är ju inte precis ensam om fotandet på berget.
   Kommer en blänkare innan vi seglar i väg. Dröjer nog några dagar till.
   Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.