Mahimahi – Cigale 14

Lion´s head

Nu har vi äntligen båda barnen hos oss!  Vi upptäcker Kapstaden tillsammans och det är härligt!

En kväll tog vi oss  uppför berget Lion´s head. Till en början var det en ganska lätt vandring uppåt men efter ett tag blev stigen allt brantare och och smalare. Sista biten tyckte jag att det kändes som om vi klättrade rakt uppför bergväggen. Med en hisnande utsikt nedanför oss.

Svettiga och glada nådde vi till slut toppen. En ganska liten platå där vi slog oss ner för att njuta av solnedgången på ena sidan och staden och månen på den andra. Långsamt tändes alla lampor över stan och så kom en alldeles klotrund stor och röd måne upp på himlen. Magiskt!

Vandringen nerför berget gjorde vi i pannlampors sken. Det var många människor på väg ner på samma gång och vi kunde se alla pannlampor lysa i mörkret som ett pärlband längs berget. En rolig utflykt i Kapstaden.

Här finns hur mycket som helst att se och göra! Dag som natt, fast nätterna är det väl mest barnen som står för. Vi är ju inbitna yachties vid det här laget och då är det inte mycket bevänt med nattlivet. Men snart är det nyår och det lär bli en häftig natt så då får vi försöka hålla i även om timmen blir sen.

Ett Riktigt Gott Nytt År till er alla önskar vi från Kapstaden.

A Happy New Year to you all!

26 thoughts on “Lion´s head

  1. Sara Post author

   Detsamma till er! Håller just på att packa ner lite grejer för safaritur i morgon. Hyrt bil för att göra lite av varje några dagar. Kramar från oss

 1. Anonymous

  Hej Sara,
  Alltid lika trevligt och spännande att läsa era rapporter. Fantastiska bilder som alltid!!
  Gott Nytt År!!
  Zeibrant

 2. Klas J

  Hej – så vackra foton över stan – å så stor den ser ut – 3,7 milj invånare enligt Wiki så det förklarar ju…! Hur går det med kondisen under en långsegling – lyckas ni hålla den någorlunda i skick..? Tänkte på att klättringen lät småjobbig.. Hoppas ni njuter extra mycket i “ert” klimat när ni hör hur vi har det här hemma – Nyårsaftons natt ska det dra in ett rejält snöområde så det blir spännande att köra hem från Alingsås framåt morgonkvisten den 1a januari..!
  Fortsätt njuta och fira in det nya året på nåt bra ställe – finns kanske nån bergstopp ni kan se alla fyrverkerier ifrån…:-)
  Kramar till er alla//Klas & Eva

  1. Sara Post author

   Jobbig fråga 😉 det går inget vidare. Tog på krafterna att ta sig uppför berget! Just nu har vi snart värmeslag allihop, extremt varmt, men härligt. Ha en bra nyårsafton och kör försiktigt hem. I morgon börjar nedräkningen…

 3. Marianne

  Hej!
  Så härligt så högt upp på berget. Jag läste precis om er vandring uppför berget ovanför Kapstaden. Kul med barnen med er. Förstår att ni njuter vidare.
  Gott Nytt År på er där nere.
  Kram från din lärarkollega Marianne Wånge

 4. Anonymous

  Hej!
  Så härligt så högt upp på berget. Jag läste precis om er vandring uppför berget ovanför Kapstaden. Kul med barnen med er. Förstår att ni njuter vidare.
  Gott Nytt År på er där nere.
  Kram från din lärarkollega Marianne Wånge

 5. Kaj Liljebladh

  Ni har verkligen hunnit långt sedan vi sågs! Vi har Amelit upplagd I Vuda, Fidji, medan vi är hemma i Sverige under Jul och Nyår. Räknar med att fortsätta segla i slutet på Februari. 2016 blir fortsatt segling i Fiji, sedan Vanuatu, Nya Kaledonia och Australien till jul 2016.
  Ha ett riktigt Gott Nytt Seglingsår!
  Hälsningar Kaj & Eva

 6. Gerhard Carlson

  Som sagt, CT är magiskt! Skulle inte ha något emot att fira nyår där igen. Ha det bäst familjen Carlson och Gott Nytt År önskar familjen Carlson!

 7. Charlotta

  OH så fint det ser ut!
  Roligt att barnen är med er, ni ser ut att må prima allihop.
  Gott nytt år önskar jag er.
  Kram Lotta

 8. Eva Sjöstrand

  Måste vara underbart att få uppleva detta med barnen! Ha en underbar Nyår där nere !
  Många nyårskramar från hela familjen Sjöstrand!

 9. Marianne Rebenius

  Låter som ni har fina och spännande upplevelser tillsammans. Det är trevligt att kunna följa era äventyr. Jag önskar er fortsatt fin seglats med stora upplevelser och goda möten. Gott Nytt År.
  Hälsningar från Marianne

 10. Leni och Bosse

  Ojojoj så ni måtte njuta, av umgänget med barnen och era upplevelser tillsammans och Kapstaden med omgivningar, som verkar vara underbart vackert. Ha det riktigt riktigt bra och stor kram till er alla fyra.
  Här hemma har vi haft en gnutta snö och sol och vi håller tummarna för att kunna ta en liten pulkafärd i morgon innan firandet börjar på kvällen.
  Än en gång: GOTT NYTT LYCKLIGT ÅR !

  Leni och Bosse

  1. Sara Post author

   Härligt är det! I morgon blir det grillmiddag på grannbåten och sen fyrverkerier och annat i stan. Ett lyckligt år till er också. Kramar från J C M S

 11. Nina

  Allra bästa familjen!! Så himla fint att ni är alla tillsammans och så himla fin Kapstaden verkar vara!
  Här är det fortfarande västkustvinter = plusgrader och grått men nu går det åtminstone åt rätt håll tjoho!
  Vi kommer att sakna er i morgon, nyårsafton men kommer ändå att försöka oss på Eldarevalsen och skicka nyårshälsningar rakt söderut och hoppas de når er.
  Kram till er alla och Gott Nytt År!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.