Mahimahi – Cigale 14

God sjösäkerhet på Nordsjön!

Vi är i Inverness, Skottland! Har alltså tagit oss över  “gamla Nordsjön som svallar och brusar”.  Det var väl som väntat; mycket sjö, mycket vind, kallt och mulet. Nordsjön är nog ingen seglares favorithav.

Fram kom vi i alla fall men inte utan lite små problem att lösa först. Dagen innan vi skulle ge oss i väg tog gasolen oväntat slut. Den enda gasflaska vi hade och som med råge skulle räcka till Skottland hade läckt och var alltså tom. “Vi får leva på kall mat och kaffe kan vi klara oss utan” tyckte Magnus. “Nej det kan vi inte” sa jag. Ut och leta gasol på en liten ö i Norge, dömt att misslyckas! Det slutade med att vi köpte ett campingstormkök och med risk för livet balanserade vi det i den kraftigt gungande båten. Mycket sjösäkert och bra! Måltiderna blev därefter; inte så goda men åtminstone mättande. Och kaffe fick vi så vad hade vi att klaga på!

Dessutom slutade vår lanterna plötsligt att lysa. Isak gjorde en stor insats och lät sig hissas upp till masttoppen och plocka ner lanternan för att felsöka.  Vid kontakt med leverantören visade det sig att vi fått ett “måndagsexemplar” som skulle ersättas med en ny. Vi ville dock inte liggga kvar och vänta på den leveransen. Nätterna är ljusa och oljeplattformarna lyser som en hel stad så lanterna verkar överflödigt tänkte vi och gav oss av. Lite småblessyrer blev det också, Magnus skar sig rejält i fingret och Sara lyckades få ett bord på näsan (!).

Nu har vi just slussat oss in i Caledonian Canal, solen skiner och vi ser fram emot några lugna, sköna dagar i vackra omgivningar. Ha det gott!

22 thoughts on “God sjösäkerhet på Nordsjön!

  1. Eva Sjöstrand

    Har inte varit inne på datorn på ett tag för det har varit sååå fint väder här i Sverige! 🙂
    Det var skönt att ni tog er över Nordsjön men usch jag hade aldrig velat vara med!
    Men ni kommer ju till varmare vatten så småningom.
    Kul att läsa om er. Hoppas nu att ni får njuta lite.

    Kram Eva

    1. Sara Post author

      Eva: Härligt att ni har en bra sommar!!! Då kan man lägga ner datorn till mörka höstkvällar. Kan säga att jag ville inte heller vara med på Nordsjön;) Nu hoppas vi att Biscaya blir lite bättre. Kram!

  2. Anonymous

    Äntligen lite kontakt med omvärlden. Skönt att höra att ni är säkert i Skottland. Har alltid trott att det inte ör något för mig vilket bekräftats. Vi är i Helsingör och ska s art äta lite fiskefrikadeller. Ha det fortsatt bra and may the for e be with you. Åtminstone hoppas jag ni får tag på gasol! KRAM
    Hp oc Nina

    1. Sara Post author

      Nna, det är inget för mig heller! Faktiskt tänkt några gånger att det var tur vi inte fick er med på turen. Vi får hitta ett varmare ställe så småningom!

  3. Eva

    Härligt att ni kom över det hav som vi missade… att vi låg i Skagen och solade samtidigt var dock ändå väldigt skönt!
    Tänk vad våra män skär sig i fingrarna, de måste akta sig för kniven!
    Igår träffade vi ett himla trevligt par i en vacker båt, Savanna. Det visade sig så småningom att han “nästan” haft pappa som lärare och att Magnus hjälpt honom med elen! Världen är liten.
    Nu skulle det dock vara roligt att vara där ni är, i kanalen! Ha så skönt,
    kram Eva, Calle, Olivia, Nora och Isak

    1. Sara Post author

      Hej Acapella! Ja världen är liten. Hoppas ni haft goa dagar i Danmark och att ni fått mer sol än vi. Här ligger dimman tät och det är kallt. Men vi går äntligen söderut. Kramar!

  4. Anonymous

    Hej Sara och Magnus ! Oj, vad ni råkar ut för. Tur att ni är så kompetenta! Idag, måndag, är det sommar väder som det brukar vara i Sverige,dvs kallt och mulet. men jag som jobbar har det hyfsat bra. Kollegorna är nu på semester. Själv var jag i Frankrike, det sa jag kanske. Det var en härlig resa. Får suga på den nu.
    Ta de nu försiktigt och fixa gasol så snart ni kan. Låte vanskligt med stormköket. Kram Eva-Lotta

  5. margareta

    Sara, tredje försöket gillt. Dottern reommenderar mig fylla i email – gör det nu.
    Fantastiskt höra era strapatser – här kan irritationen infinna sig när inte alla är plats på annonserad middagstid (tre barn, en måg och ett barnbarnbor “hemma”). Hur ska det bli när mågens franska föräldrar kommer i morgon? Hur som helst, vädret är faktiskt hur fint som helst för att var svenskt. Lagom härlig vind och skön temperatur. Håll i er i tampar och annat som kan behövas. Kram fr Margareta

  6. Gerhard Carlson

    Skönt att höra att ni är över i Skottland Nordsjön är inte rolig! Ta en Whisky för mig också, eller fem! Följer er med spänning.

  7. Lasse "vaktis"

    Kul att höra av Er. Dej känner jag inte Sara men jag fick ett par mån. att träffa Magnus. Positivt! Tror att Ni har de jättebra förutom lite blessyrer. Men de kan man ju få i Sverige oxå. Ha nu en god tid i Scottland, själva ska Vi, jag o min hustru påbörja en Ö-luff i Dalmatien. Hoppas höra från Er igen.. Kram Lasse o Lisa

  8. Eva Gerner

    Skönt att allt gick bra i alla fall. Ja, Nordsjön är inte det roligaste. Men,
    nu har vi det jobbiga bakom oss, från och med kanalen blir det bara medvind, sol och värme!

  9. Klas o Eva

    Hej, så skönt att ni kommit över första pölen. Vi har glidit omkring inomskärs runt Rugen och Usedom ner mot Polen och hittills inte haft några vågor alls…Så kan segling också vara…! Ser fram emot fina bilder på Nessie och målande beskrivning av Skottland. Segla lugnt o ta hand om er.

    1. Sara Post author

      Hej Klas och Eva! Ja en pöl i taget, de värsta först. Ha en fortsatt skön och lugn seglats medans vi letar efter Nessie. Kram

  10. Sara o Gunnar

    Men oj, vad skönt att ni kom fram till slut! Nej kaffe vill man helst ha!!! Vem är Isak? Här har det äntligen blivit sommar och hela ön sjuder av liv. Camilla har skämt bort oss med flädersaft, kolakakor och knäckebröd 🙂 drick lite whisky för vår räkning! Kramar

    1. Sara Post author

      Hej Sara och Gunnar! Ja det är skönt att vara framme! Nordsjön är som sagt inte det roligaste av hav. Isak är Evas son, Camillas kusin alltså. Kan tänka att ni har det härligt nu. Whisky ska vi nog dricka, i alla fall en av oss, jag skulle gärna byta mot Camillas flädersaft. Kramar till er!

  11. Bosse och Leni

    Oj,oj vilken dramatik,härligt att ni är i hamn! Isak uppe i toppen??
    Ha det så skönt i kanalen!
    Puss o kram Bosse o Leni

    1. Sara Post author

      Hej Bossse och Leni! Jodå Isak var allra högst upp i masttoppen och det är högt! Han gjorde det jättebra! Puss och kram till er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.