Mahimahi – Cigale 14

JORDEN RUNT!!!

 

Jorden runt !!!

I natt korsade vi vårt eget spår från december 2013; vi har seglat hela vägen runt jorden! Häftig känsla förstås!  I kväll firar vi med en flaska champagne som vi fått av Joakim och Camilla (barnen) för just detta speciella tillfälle. Ska bli riktigt, riktigt härligt!!! Sen fortsätter äventyret!

Nu ligger vi ankrade utanför ön St Lucia i Karibien. Känns lite som att komma hem, i Karibien har vi seglat mycket så det är nästan  hemmavatten.

På St Lucia ska vi handla lite och interneta. Har inte haft Internet värt namnet sen Kapstaden så vem vet vad det kan finnas för trevliga eller otrevliga överraskningar i mailboxen. Gissar att det i alla fall finns några trevliga hälsningar på bloggen och det är ju alltid lika kul!

Sen vi lämnade Kapstaden har vi skickat några bloggar via vår radio ombord. Om ni inte sett det så kan ni scrolla neråt för att läsa. Foto går inte att sända via radion men snart kommer också bilderna från seglingen, från St Helena och Djävulsöarna.

Bloggar:

“Rapport från havet”:  27/3

“Kort stopp i Brasilien”:  19/3 (Tror ni fick ett mail när den publicerades)

“Rapport från havet”:  10/3

“Rapport från St Helena”:  2/3

“Rapport från havet”:  23/2

Från St Lucia går vi vidare  till British virgin islands. Där har vi aldrig varit så det blir spännande. Har hört att det är ett fint cruisingområde med klart vatten och vackra öar. Där blir vi ett tag och bara seglar runt bland öarna. Badar och snorklar. Var ett tag sen.

Grrr; kom just på att det är söndag. Alla affärer stängda förstås. Och vi som skulle in och handla. Så är det att vara en totalt veckovill långseglare. Ganska härligt! Men nu åker vi in och letar efter något fik där vi kan koppla upp oss på nätet.

Till sist några rader om Djävuslsöarna som var ett märkligt ställe.  De tre öarna utanför Franska Guyana har fått sitt namn på grund av de ogästvänliga förhållanden som råder runt omkring öarna. Här finns ruinerna efter de fängelser som en gång fanns på öarna. 1798 kom den första transporten med fångar till öarna och 1938 den sista. Den mest kände fången var Dreyfus som hölls inlåst här i fem år under sträng bevakning tills han slutligen benådades. Och det är här som boken / filmen Papillon utspelades. Fångarna hölls under hemska förhållanden och när de dog hivades de bara rakt ut i havet. På kyrkogården fick endast de som arbetade på öarna ligga.

Just som vi ankrat såg vi tullbåten komma rakt in i viken. Vi blev ganska förskräckta eftersom vi faktiskt hoppat över att klarera in. Men det var helt lugnt. De var väldigt vänliga, fyllde i några papper och önskade oss välkomna till Europa! Det blev några sköna dagar i gott sällskap med två andra båtar. Lunch på Mahimahi, fina promenader runt öarna och en trevlig kväll på öns restaurang där vi betalade med euro. Viken var minst sagt rullig och obekväm så någon större vila blev det ju inte men skönt ändå med ett landstopp längs vägen.

Ha det gott allihop!

34 thoughts on “JORDEN RUNT!!!

 1. Charlotta

  Grattis och skål!
  Nästan lite svårt att fatta för en landkrabba, kan bara tro att jag förstår hur det känns.

  Kram Lotta

 2. Anonymous

  Grattis! Fantastiskt att se rutterna korsas på sjökortet – måste medföra en härlig känsla. Kan inte låta bli att undra om det kändes som ni tänkt er… vet inte om jag ska önska er välkomna till europa då det fn verkar som vår civilisation håller på att gå under. Mitt råd blir nog att det bästa platsen just nu nog är på öppet hav i en säker farkost ! Men det är ändå mycket trevligt att tänka tanken att ni kanske är på hemväg nu…. Må så gott! Anna-Greta

 3. S/Y INGA

  Fantastiskt !
  Vi förstår att ni är trötta med tanke på tempot ni håller,men nu måste det kännas rätt skönt va ?
  Ni är verkligen stentuffa,unna er nu lite vila…
  Stort grattis önskar
  Mona o Lasse
  S/Y INGA

  1. Sara Post author

   Tack Lasse och Inga!
   Lite trötta är vi bara när vi kommer i hamn efter en lång överfart men det hör ju till. Nu har vi det gott i Karibien,
   dricker Carib och njuter av sköna bad igen. Var ett tag sen. Ha det gott!

 4. Johan

  Grattis till jorden runt!
  Det känns nästan som ni är hemma nu.
  Här hemma är allt bra, vårfixet med båten har börjat så smått.
  Ha det gott nu i Karibien!

 5. Jan Backe

  Stort grattis till en fantastisk prestation önskar vi på s/y Liv. Men ännu är ni inte hemma i ekorrhjulet så fortsätt och njut av seglarlivet.
  Själva så kastar vi loss från Hong Kong i morgon med kurs mot Taiwan och vidare mot Japan. Än en gång GRATTIS!

  Hälsningar
  Christina och Jan
  s/y Liv

  1. Sara Post author

   Hej på er! Tack för hälsningen! Låter som ni har det fint också, spännande rutt. Ha det fortsatt gott därute!

 6. Birgittat

  Det unika med St Lucia är att man har två Nobelpristagare därifrån, en i ekonomi och en i litteratur, Derew Wallcot, som vi träffade i januari 2015 när vi var där och åt på samma krog som han. När han hörde att vi var från Sverige, så bjöd han och frun in oss till deras stora bord för födelsedagsfirande på indiska krogen i Rodney Bay.
  Magnus, kolla på graffitin i hamnen där det är sprayat med stora bokstäver “MAGNUS” – kanske din tag?

  1. Sara Post author

   Hej Birgittat! Graffitin finns kvar! Klart det är Magnus tag. Vet att St Lucia är fint, varit här förut ju. BVI blir nästa mål, där har vi aldrig varit så det känns mer spännande.
   Ha det så bra. Kramar!

 7. Birgittat

  Åh himmel, varför stannar ni inte på St Lucia? Underbar fin ö med massor att se! Från Rodney bay kan ni segla sydväst till Soufriere Bay, jättefin bukt att ankra upp i och så kan ni äta på Orlando’s Restaurant & Bar på Bridge Street. Njut av St Lucia – det är toppen! Kram Birgittat

 8. Leni och Bosse

  Som sagt VÄLKOMNA TILL EUROPA! Men ärligt talat, fattar inte riktigt att ni är i Europa, men säger ni det så…
  Grattis till er fantastiska segling jorden runt. Ni är beundransvärda.
  Njut nu av Karibien och ha det lite lugnt och skönt.
  Kram från Leni och Bosse

  1. Sara Post author

   Tack Bosse och Leni! Vi är inte längre i Europa. Konstig värld, men det var Djävulsöarna som tillhörde Europa och Eu med Euro som valuta. Alltså Frankrike.

 9. Ann-Sofie

  GRATTIS!!! Vilken känsla det måste vara! Å vi som på samma tid “bara” seglat Europa – Karibien tur o retur.
  Njut av BVI är som att segla i skärgården. Men ni blir nog besvikna på korallreven, misstänker att ni sett vackrare.
  Om ni vill snorkla i lugn o ro. Ankra vid Bitter End, Virgin Gorda. Tag jollen och kör österut förbi Saba Rock till stora revet. Finns en boj att förtöja jollen vid.

  1. Sara Post author

   Hej! Tack för hälsningen och tack för det bra tipset! Dit ska vi absolut ta oss.
   Ni har ju också varit med om mycket sen sist, äventyr som äventyr!
   Ha det gott där uppe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.