Mahimahi – Cigale 14

Australien

Mackay: Vår första hamn i Australien. Inklareringen var, alla rykten till trots, helt oproblematisk. Vi hade mycket torrvaror, mjöl, flingor, etc och fick behålla allt. Även alla konserver och allt annat vi hade ombord. Det enda som slängdes var en påbörjad ost, en yoghurt och lite popcorn. Alla var trevliga. Inklareringen kostade 3900 kr. Marinan är mycket bra med en lång strandpromenad. Stan ligger en bit därifrån och har inte så mycket annat än ett shoppingcenter att erbjuda.

Vi seglade sedan norrut innanför Stora barriärrevet. Ankrade på fantastiska öar och rev. Snorklade på många ställen, bl.a. längst ut i revet. Reven är otroligt fina. Vill ni ha positioner är ni välkomna att kontakta oss.

Stannade i två städer till längs vägen: Cairns och Cookstown.

Cairns: Härlig stad full med backpackers. Mycket folk i rörelse. Här finns allt, även bra sortering av diverse reservdelar. Fin affär för pilotböcker. Mycket att se och upptäcka. Fin marina och bra ankring alldeles intill stan. Bara att ta dingen och promenera rakt in i centrum.

Cookstown: sista staden längs denna kust. Lite vilda västern känsla. Många äventyrsturer utgår härifrån. Vi gjorde en krokodiltur. Det är ingen stor stad, men här finns diesel, vatten och en bra affär. Ingen marina. Ankringsområdet är litet och grunt om man inte vill gå in i floden med tidvattnet.

Gjorde även ett stopp på Hamilton island och Lizard island. Båda väl värda ett besök. Hamilton är en exlusiv turistö med restauranger, affärer men också fina vandringsstigar.

Lizard är bara stränder, turkost vatten och fantastiska rev. En underbar ö.

Vägen från Mackay till Torres strait är otroligt vacker med stabila sydostliga vindar hela vägen och oändligt med öar och rev att upptäcka.

På väg till Darwin gjorde vi ett stopp i Goove. Men det kunde vi lika gärna hoppat över. En grå, deppig plats med uppenbart stora sociala problem

I Darwin ankrade vi utanför en hamnbassäng för turbåtar. Där gick det bra att lägga dingen och efter en kvarts promenad var vi i centrala Darwin. Också en trevlig stad med mycket att se och göra. Allt för proviantering finns förstås här. Detta var vårt sista stopp i Australien så här klarerade vi ut och det var enkelt och snabbt gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.