Mahimahi – Cigale 14

Rapport från havet

Inte ett moln så långt ögat kan se.
Jo små fina, vita “tussmoln” på den klarblå himlen. Moln som ser ut som små tussar och kommer när passadvinden blåser och det är fint och stabilt väder.

Bara 400 sjömil kvar! Vi går i full fart rakt mot målet som är staden Cabadello i Brasilien. Det är en helt underbar segling. Den absolut bästa vi haft någonsin!

Märkligt att hav kan vara så olika. En del är riktigt ogästvänliga med snabba väderomslag, åska och alldeles för hög sjö andra kan vara ganska trevliga men ändå med små otrevliga överraskningar då och då i form av hård vind och regn, så kallade squalls.
Men den här lilla oceanen är så snäll så snäll. (Precis som vi hört och läst innan men man tror det ju inte förrän man ser det.)
Solen skiner varenda dag. Vi närmar oss ekvatorn så det blir varmare och varmare. I havet är det 29 grader så nu blir det badliv igen. På nätterna är det stjärnklart och ibland lyser månen upp vår väg. Vinden blåser stadigt från sydost och vi forsar fram i god fart (sju – åtta knop i snitt). Genackern är uppe dygnet runt. En riktig semestersegling.

Fast vi ser inte till så många andra semesterfirare. Ett och annat lastfartyg annars inget. Vi har radiokontakt med andra seglare varje kväll så vi vet att de också finns här ute även om vi inte ser dem. Här är ganska tomt på djurliv också faktiskt. Några fåglar som glider förbi ibland och en och annan örlogsmanet som flyter i vattenytan. Vackra men farliga! Och i dag fick vi en rejäl tonfisk på kroken. Så det blev färsk fisk till middag förstås.

Hörs snart igen – från Brasilien!

4 thoughts on “Rapport från havet

 1. Sven

  Härligt med ännu en Atlantic Crossing, hur många har ni nu? Borde bli fyra, som barnens ungefär, fast Joakim leder nog…?
  Vilken skön segling det blev i Sydatlanten, känner inte riktigt igen det från volvobåtarna som brukar plana söderut på väg mot Cape Town. Tonfisken måste ha varit ljuvlig. Seglingen har börjat här. just nu är Oliver ute och coachar Kullaviks optimister i sol och lättvind. Sen blir det påskläger i Lasern och jag skall få i riben. Annars blir det hästhoppning i Scandinavium hela påsken där Felicia hänger i fem dagar och vi i två. Oscar har börjat övningsköra, stor kille nu, som bara spexar!

  Enjoy Brazil, världens gladaste befolkning och lummigaste natur, håll räkningen på alla Caprinhas!
  Sven

 2. Birgittat

  Va bra – då fick vi äntligen reda på vilket hav som är bäst i världen! Vilken härlig tur ni har haft sista biten! Hoppas ni slipper El Nino nu framöver också! Kram från Gbg. Igår var det + 14 i norra Norrland, så där kan man ju också bo! Frau K

 3. Thomas o Helen

  Tack för rapporter! Så skoj att läsa och få vara med såhär på avstånd. Väldigt intressant höra hur SydAtlanten ter sig. Hoppas Nu Ni har det riktigt härligt ett tag i Brasilien innan färden går vidare! Kram på Er från Thomas o mej!

 4. Leni och Bosse

  Det låter helt underbart, det är ni väl värda efter alla äventyr.
  Här är våren på full ingång; vintergäck, snödroppar och snart kommer väl den blå scillan. Härliga tider. Läge snart för en snabbis till Onsala kanske!

  Ha det bra, kramar från oss,
  Leni och Bosse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.