Mahimahi – Cigale 14

Landliv

Den stora jeepen tog sig utan svårigheter fram längs de steniga och sandiga små vägarna i det stora reservatet Inverdoorn game reserve park. I stekande sol gjorde vi en eftermiddagstur för att se på djuren i reservatet. Vi såg noshörningar, giraffer och lejon. En av noshörningarna hade en två månader gammal unge som var om inte direkt söt så otroligt rolig att få se. Naturen är fantastisk! Tidigt nästa morgon åkte vi på en tur till och fick se elefanter och geparder. Inverdoorn bedriver mycket djurvård. Bland annat projekt för att rädda geparder. De föder upp dem och slussar sedan ut dem i det vilda reservatet. De räddar även många andra djur. Som de övergödda lejonen som tagits från en säker död till ett liv i frihet. De hölls i en inhägnad och göddes för att bli riktigt stora och imponerande. Sedan fick den som kunde betala för det ”nöjet” att skjuta ett lejon. I inhägnaden!

För er som åker till Kapstaden på semester och inte har möjlighet att besöka något av de större reservaten så är Inverdoorn ett väldigt bra alternativ.Fina turer, god mat och bra boende. Vägen dit bjuder dessutom på sagolikt vackra vyer genom det sydafrikanska landskapet.

I dag gjorde vi en tur längs kusten ner till Godahoppsudden. Här möts två stora hav; Indiska oceanen och Sydatlanten. Vi stod där och tittade ut över havet och tänkte på att det inte var länge sen som vi seglade förbi denna udde och nu stod vi här på land tillsammans med barnen. Livet är spännande! Ett nytt besök till pingvinkolonin och en riktigt god lunch på en fiskrestaurang blev det också denna fina dag. Överallt finns det mycket hantverk av olika slag att se, som den stora parken full med olika skulpturer.

Det nya året firade vi in med en god middag på en kompisbåt och sen såg vi fyrverkerier uppe i stan tillsammans med tusentals andra människor. En bra start på det nya året!

Magnus har nu tvättat all tamp ombord. Totalt 846m! Ett drygt jobb. Lotta du gjorde en mycket god gissning på 710m och Lasse och Mona var ju inte långt efter med 552m. Det blir härligt att i stället för stela, smutsiga tampar nu ha mjuka och rena när vi seglar ut på havet igen. Fast havet får vänta ett tag till, vi har det ju så bra här på landbacken!

10 thoughts on “Landliv

 1. eva-lotta moberg

  hej era lyckostar! Vad ni får vara med om mycket. Nu har ni väl sant sett allt! Finns något mer tro.
  Blev väldigt sugen på Kapstaden. Nu blev det inte så denna gången utan Malaysia istället. Det blir nog bra de med. Vi åker i slutet av februari. Några tips kanske?
  Ha det nu så gott med era fina barn och njut. Här hemma är det slask kan ni ju veta.
  kram Eva-Lotta

  1. Sara Post author

   Hej Eva-Lotta! Världen är stor, vi är små… Kapstaden är ett underbart semestermål, ta det nästa gång!
   Jag skriver ett mail snart med lite Malaysiatips. Kram så länge

 2. Callerobert och Lisa

  Vilka vyer, vilka äventyr! Mysigt att ha gänget samlat.
  Här snöar det förfullt! Tog en hundpromenad runt Slottis idag; folk åkte skidor, pulka, snowracer mm. Alla verkligen gladde sig åt snön!
  Ha det gött därnerei värmen!
  Kram

 3. Birgittat

  Vet ni att den lilla gynnaren på berget heter hyrax och är släkt med elefanten! Det var den rundnätte adjunkten mycket imponerad av när vi såg dessa i Kenya på 80-talet. Vilka fantastiska bilder ni har tagit, hoppas ni har bra back up, som barnen kan ta med hem och låsa in i kassaskåp typ…
  Idag ska vi se la Bohéme på bio Roy från STO-operan och det ska bli kul och väcker gamla operaminnen. Kram från Frau Krause i snöigt GOT

  1. Sara Post author

   Kul att även du och den rundnätte sett dem små djuren. Ganska söta! Hoppas ni hade en härlig kväll på operan! Och att ni får några fina vinterdagar i Gbg.

 4. Leni och Bosse

  Vilka otroliga upplevelser ni och era barn får vara med om. Har också sagt det förut, vad göra med ert bildmaterial? Helt fantastiskt. Men bilden där Camilla och Joakim sitter och dinglar med benen på klippan blev nästan too much för mig.
  Som sagt, här är det isande kallt, ville inte ens gå ut idag när det blåste och snöade. Hoppas det blir något mildare nästa vecka när vi flyger till Göteborg/Onsala för att titta till.
  God fortsättning på nya året och samvaron i Kapstaden.

  Stor kram till alla fyra,
  Leni och Bosse

  1. Sara Post author

   Ja det var högt på riktigt där de sitter! Man får alltid vara beredd på små irrfärder när man är med barna…
   Hoppas ni får fina vinterdagar på Undre Liden. God fortsättning till er från oss fyra.

 5. Sven

  Hallå Syrran och Magnus, och de söta läkarstudenterna Camilla och Joakim!

  National Geographic kan slänga sig i väggen, du måste göra en bok, vilka fantastiska bilder på Afrikas djur, leoparden är ändå favoriten, döpt efter vår katt Leo, eller var det tvärtom..?

  Vackert med nyårsafton, alltid klar himmer i Cape Town, klarblå på dagarna med ren luft från Antarktis, och kolsvart på nätterna, känner igen varenda byggand i hamnen efter alla veckor där nere.

  Vi har äntligen fått snö och i morgon åker Felicia släde bakom Jackson i full fart på de vita ängarna!
  Oscar flyger fram skridskor på en frusen sjö och spelar hockey hela dagarna i Kullsvik. Oliver jobbar med körkort, snart dags efter två års övningskörning till skolan.

  Enjoy CT,
  Sven & Co

  1. Sara Post author

   Ser härligt ut med alla vinterbilder från Sverige nu. Riktig vinter! Släde bakom Jackson låter ju helt underbart. Skridskor och körkort inte så dumt det heller. God fortsättning till er allihop från oss fyra i CT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.