Mahimahi – Cigale 14

Allt bra i Richards bay!

 

 

Hej igen allihop och tack för alla hälsningar sist, härligt!

Livet rullar på här i marinan. Bryggorna är fixade så att det går att gå på dem. Men så värst stadiga är de inte, ser inte precis ut att kunna hålla stånd mot nästa storm men då är vi förhoppningsvis härifrån. Reparationsarbetet fortsätter samtidigt som det kommer in nya båtar varje dag. Marinan låter dem glatt gå in på den brygga som totalkollapsade och långt ifrån känns säker. Problemet är att det inte finns någon annanstans att ta vägen. Det är snart överfullt. Men nästa vecka är det flera båtar som börjar seglingen mot Kapstaden. Bland annat Mahimahi. Om vädret tillåter förstås.

Vårt storsegel har varit i väg på översyn. Det blev dessvärre inte så bra. (segelintresserade; se foto) Efter att ha satt på seglet på bommen och hissat upp det (stort jobb) var vi tvungna att konstatera att det måste tillbaka till segelmakaren. Så nu har vi tagit ner hela seglet igen och i morgon kommer han och hämtar det med löfte om att det ska vara tillbaka senast tisdag. En ny genua (försegel) är beställd som ska levereras i Kapstaden. Så vi får segla med vår gamla den sista biten ner dit. Hoppas att det håller!

Under seglingen över Indiska oceanen fick vi verkligen tillfälle att prova våra flytvästar från Seasea Långedrag. Inte i havet som tur var men ombord. De är bekväma och funkar bra på långa överseglingar då det blir många timmar i sträck med flytväst på. I flytvästarna har vi våra AISnödsändare från True Heading monterade. De slapp vi också prova i havet men det kändes tryggt och bra att veta att de fanns där i fall det allra värsta skulle hända; man överbord. Vi kan varmt rekommendera båda produkterna!

Mahimahi är inte i sitt vackraste skick precis. Marinan ligger nära någon slags fabrik som släpper ut ett fint koldamm. Alla båtar är täckta av svart sot. Helt hopplöst! I duscharna finns inget sot men i stället gäller det att se upp för de stora, läskiga kackerlackorna. Läskiga tycker i alla fall jag att de är. I morse gjorde jag min rutinkoll; skakade på duschdraperiet innan jag gick in och vips; där rasslade en kackerlacka fram. Men vart tusan tog den vägen? Jag hittade den inte utan bestämde mig för att den rasslat vidare. Tills jag insåg att den satt på mitt ben. Fy tusan!

Annars är allt bara bra. Mycket bryggsnack med trevliga båtkompisar. På kvällarna samvaro på någon av båtarna eller i baren som ligger alldeles intill marinan eller ett parti schack i sittbrunnen. Vi har fotat några båtar i marinan. Så många olika sorters båtar det finns! Som Jeans 24-fotare (mycket liten jorden runt båt). Jean ensamseglar jorden runt., fast han har många kackerlackor som sällskap. Startade i Florida. När man ser båten går det inte att fatta att han lyckats ta sig ända hit. Den är inte precis i gott skick. Han är 27 år och har väldigt lite pengar. Jobbar med uppdateringar av sjökortsprogram och får litegrann därifrån. Lagar mat med hjälp av ved eftersom han inte haft råd att installera gasol. Original finns det gott om i långseglarvärlden.

Om några dagar ska vi åka på safari. Det bara måste man göra när man är i den här delen av Sydafrika, det finns massor av parker runtomkring. Ska bli väldigt spännande; har vi tur får vi se the ”big five”.

Om ni vill se några nya videoklipp så klicka på länken till videoklipp i högermarginalen. Alla lika ”superproffsiga” men kanske lite roliga ändå. Själv är jag ganska nöjd med min filmdebut från palmskogen på Chagos.

8 thoughts on “Allt bra i Richards bay!

 1. Frida, Nina, HP och Jens

  Hej!
  Hälsningar från Malmö där golvläggningen är i full gång – Frida har varit riktigt orolig över att hennes fader skulle kommendera flytspackling och förarbete i minst två månader, men hör och häpna konstaterade fadern att “det nog blir mindre förarbete än vi först trott”. Plötsligt händer det! Dock slipas det så det står härliga till, men vi trivs ju i slipdamm, uppvuxna i det som vi är.

  Fint att höra att ni har det bra, även om det verkar riktigt meckigt med storseglet. Och läskigt med kackerlackorna! Nu ska vi försöka kolla på videoklippen. Hoppas ni har det fortsatt fint och skriv snart igen!

  Kramar från oss alla

  1. Sara Post author

   Hej gänget! Undrens tid är uppenbarligen inte förbi ;). Slipa på ni, vi åker på safari i stället. Fast vi har också slipat; däcket.
   Kramar till er alla!

 2. Bengt Norberg

  Hej på er!

  Plockar ur er berättelse det här om att ni träffar nya udda människor och fortfarande ser helt nya konstruktioner av båtar. Hela er resa är ju en bekräftelse på att vårt klot trots allt är väldigt stort och att det finns så mycket mer än den vanliga lilla världen de flesta i vår omgivning lever i (Onsala, Sverige, Europa,..Thailand, Florida).
  Ha det gott nu och njut av varje promenadsteg i det fina landskapen.

  M v h/Bengt

 3. Leni och Bosse

  Jag hade bestämt mig för att vara positiv och inte kommentera kackelackorna, men det går inte. FY, ni får inte sitta ofta i Jeans båt och mysa, lova det.
  Spännande med safarin förstås, ni får säkert se the big five.
  Lycka till med det ni har framför er. Snart kommer barnen – lycka!

  Stor kram från oss,
  Leni och Bosse

  1. Sara Post author

   Det är svårt att vara positiv när det gäller kackerlackor! Lovar; tar stora kliv förbi Jeans båt…
   Snart kommer Camilla, vi har nedräkning. Joakim har inte bokat flyg ännu men han (vi också) lever i gott hopp om att det inte är någon
   annan än han som ska till Sydafrika över jul och nyår ;).
   Kramar till er!

 4. Sven

  Struligt med lattfickorna, men som alltid finner ni en lösning. Oscar och jag spelade schack idag, välkommen på ett parti Magnus! Snart seglar ni in i magiska Cape Town med Table Mountain som vacker vy, se upp för stiltje och kastvindar från det höga berget. Hoppas Bruce står på kajen och tar emot Mahimahi. Jag måste maila honom och be om bästa service. Missa inte vinbutiken vid Market Square vid Waterfront, där handlar alla och checkar in väl inpackade vinlådor på flyget, lite lättare för er! Hälsa lejonen!
  Sven & Co

  1. Sara Post author

   Hej Sven! Ja nu har vi snart fokus på Cape Town! Vi är beredda på alla möjliga väder men hoppas förstås på bra väderfönster. Har vi tur kan vi ta oss direkt till Port Elizabeth. Sen nästa sträcka direkt till CT. Blir underbart att sikta Table Mountain och roligt att träffa Bruce. Ha det gott!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.