Mahimahi – Cigale 14

Simma med hajar!

Fram tills nu har jag (Sara) på något vis lyckats undvika att komma i närkontakt med hajar men här, mitt ute i Indiska oceanen, gick det inte längre.

Vi var några stycken som tog dingarna till passet (där vattnet mellan två atoller strömmar in i lagunen) och dök i. Vattnet forsade snabbt och vi formligen flög medströms längsmed passet. Dingarna höll vi i handen så vi kunde lätt hoppa upp i dem om det skulle bli fara å färde. Runt omkring oss simmade nämligen massor av hajar. Med bister uppsyn blängde de på oss där vi kom farande. Där var även massor av stora och färggranna fiskar och jättekoraller av olika slag. Det var så häftigt så det där med att vara rädd för hajar det kom jag inte ihåg förrän vi väl var uppe i dingen igen.

Livet är behagligt här på Cocosön. Bad och snorkling, lite båtmek, en tur runt ön, prat med grannarna. Till kvällen ses vi på stranden för en drink i solnedgången. I går kväll var det fullmåne och ett fantastiskt månsken spred sitt ljus över oss när vi åkte tillbaka till våra båtar i skymningen. Stunder att minnas.

Så har vi gjort en Mahimahiskylt. Alla som är här hänger upp en skylt med båtens namn som ett litet minne av att vi var här. Det är roligt att titta på alla skyltar från båtar som varit här före oss. Många namn känner vi igen förstås.

I dag har vi lite sämre väder, det är blåsigt och regnigt. Till och med lite kyligt faktiskt. Så det är innedag, vi har fått en tryckkokare som vi just nu gör en köttgryta i. Den sparar gas eftersom det går mycket fortare att göra maten i den än i en vanlig gryta. Grytan ska vi ha när vi är ute på segling igen. Då är det skönt att ha färdig mat att ta fram.

En regnig dag som denna passar det också bra att surfa lite. Vi har just nu några svajiga timmars internet. Ska försöka skypa med barnen förstås och passa på att skicka i väg det här och lite foto. Så roligt att öppna sidan och se att ni varit inne och läst och kommenterat. Tack allihop!

Vi fortsätter att sända bloggar från radion när vi inte har internet. Detta är sista internetet vi har på många, många veckor. Tänk det ni! Det blir abstinens.

Om några dagar seglar vi vidare till ön Chagos. En ännu mer öde ö än denna. Där blir det riktigt Robinson Cruseliv i några veckor.

Vi hörs!

Här är några bilder till blogg “Snart i Sunda strait, mellan Java och Sumatra” från den 23/7.

19 thoughts on “Simma med hajar!

  1. Anders o Anne-Lii Clemensson

    Hej Magnus och Sara!

    Så grymt att läsa om er resa, den fortsätter att inspirera! 🙂 För två dagar sedan tänkte jag väldigt mycket på er två, och Tompa; vi rundade nämligen Cabo de Sao Vicente på Portugals sydvästuddeoch ankrade i Lagos. Det var då 33 år sedan jag gjorde det med er, ett minne som gav en livslång längtan ut på världshaven igen…
    Den här resan blev inte så mycket planering – för fem månader sedan hade vi inte ens tänkt tanken, än mindre ägt en båt! Men nu är vi här och skickar ett stort tack för er inspiration!
    Ha det fortsatt härligt på seglingen! //Anders & Anne-Lii

    1. Sara Post author

      Anders, Anne-Lii; Ja det är en rundning vi aldrig glömmer, tänk att ni kommit ända dit redan! Ha det fortsatt härligt själva på er segling!

  2. Lars och ann-sofie

    Vilket fantastiskt ställe ni kommit till. Hoppas att resten av resan över det stora havet blir lika bra.här hemma lunkar det på.. Kram från oss alla.

  3. Anna-Greta Milefors

    Simma inte fler gånger med hajar-vill gärna ha er välbehållna hem! Här börjar temperaturen att krypa över ca 20 grader så förhoppningsvis blir det mer sommarliknande värme nu uti augusti och framåt, Såg några härliga kräftor på en av era bilder- den tiden närmar sig här då kräftorna kommer på bordet. Hos oss är vi just hemkomna från en härlig vecka med vänner på norra Gotland. I vecka 32 börjar jag en arbetsperiod på Frölundamottagningen. Kramar Anna-Greta

  4. Eva-Lotta

    Härligt och spännande! Kan komna ihåg den skräckblandade förtjusningen! Hajar och Barracudor. Vilka ljuvliga platser ni hamnar på! Vilken värld vi lever i! Fantastisk!
    Kram och ha det så gott!

  5. Marianne

    Hej Sara och Magnus!
    Att då och då läsa allt ni skriver om är som att resa på äventyr själv. Ni skänker inspiration och lever verkligen så som man skulle önska kunna leva hela livet dvs att kunna få fortsätta att få upptäcka, känna, smaka på och utforska allt på egen hand så som vi gjorde från barnsben-det tror jag är viktigt och det gör ju ni! Må så gott även i fortsättningen och var rädda om Er!

    En vecka kvar av semestern här sedan så börjar vi på Varla igen! Njut Magnus! Det andra som vi kommer åter till i nästa vecka kan du redan. Jag har mest jobbat med hus i sommar, fönstermålning och trädgårdsarbete, men har också njutit av Havsbadens 5 km långa sandstrand i Ängelholm där jag trivs som bäst. Badet har inte varit något att skryta om denna sommar, men kvällspromenaderna mot ett öppet hav och höjderna av Kullabygden och Bjärehalvön i sikte har skänkt mig ro. Njutbart och återuppväckande, men ni har annat i sikte och jag önskar er även i fortsättnigen fina upplevelser. Var försiktig med hajarna bara, och vindarana och blixtarna och…
    Kram från Marianne W!

  6. Lisa

    Hej!
    Modigt, mooodigt, säger jag bara!
    Nu drar vi till Ramsö och badar med makrillar. Stina hemkommen från varmare breddgrader.
    Sääkert varmare idag, en sjutton grader kanske?
    Kramar
    Lisa o Callerobert

  7. Johan

    Se härligt ut som vanligt, själv börjar jag jobba idag. Har haft en bra semester, vecka 27 var det kanonväder och då var vi marstrand med båten, matchracet var då så jag satt på berget och kollade medans Susanne var mer på kajen och uteställena så båda var nöjda. =)
    Sedan tog vi bilen ner till Österike och Italien och där fick vi nog med värme så vi skall inte gnälla.

    1. Anonymous

      Kul att ni fått hyfsat med värme trots allt. Här har ju varit lite kallare det sista så våtdräkten har varit på (28 grader)
      Men nu blir det varmare igen när vi seglar norr ut mot ekvatorn.

  8. Frau Krause

    Himla vackert där ni är och samma måne som vi ser här över Smitten, trots ännu ljus sommarnatt! Hoppas att ni inte seglar på några delar från det malaysiska flygplanet, som man nu har hittat delar av utanför Madagaskar! Ha så jättebra nu och LYCKA TILL på seglatsen!
    Kram från oss på andra sidan Jorden

  9. Nina

    Hajar som simmar bland simmande Saror låter lite scary. Hoppas det inte var människoätande vithajar men då hade du ju inte kunnat skriva om det förstås 😉
    Hur som helst verkar cocos keeling som ett ställe att skriva upp på att-resa-till-listan. Kollade hur man tar sig dit och accommodation för det verkar helt fantastiskt. Något att drömma om under kalla sommarkvällar.
    I morgon kör EM för 505 i gång så veckan är fulltecknad. Samtidigt är älskade Olof, David och Märta kvar här och det är underbart. Frida och Jens är också här i helgen så i fredags åt vi alla; David , Frida och Fanny med sina fina respektive inklusive domare Barbara havskräftor, så just då längtade vi ingenstans.
    Lycka till på kommande seglingar. Vi kommer att längta till nästa uppdatering.
    Kram och svala sommarhälsningar
    Nina
    PS Prognosen är 26 grader på tisdag. Vi tror’t när vi ser’t.

  10. Bosse och Leni

    Glömde att vara rädd för hajar!! Dags att komma hem nu, hajaru??
    Liten kram bara för ditt beteende.
    Leni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.