Mahimahi – Cigale 14

//WL2K Ute p det stora havet!

“Klockan är tolv och vi har precis seglat igenom Sunda strait”!

Med dessa ord väckte Magnus mig, det var dags för mig att ta över vakten. Jag låg kvar en liten stund och tog in vad han sagt. Redan igenom alltså, värst vad det gick fort och så lugnt och stillsamt det verkar vara på detta beryktade hav.

Gick upp och fick en rapport. Vi hade hållit högre fart än beräknat och seglat rakt in i en medström som snabbt tog oss igenom sundet medans Magnus styrde mellan färjor, fartyg och fiskebåtar (och luriga nät förstås!).

En stund senare satt jag ensam i sittbrunnen. Det var mörkt men stjärnklart. Vattnet reste sig upp och ner i en mjuk, böljande dyning, vinden kom bakifrån. Framför oss hade vi skenet från en bogserbåt som gått strax framför oss hela dagen. Vet inte vart den var på väg, kanske till Cocos som vi. Att vara bogserbåtsförare måste vara väldigt enahanda. De kör långa, långa sträckor, i oändligt långsam fart över små och stora hav.

Bakom oss försvann Asien i fjärran. Jag vinkade hejdå.
Och vände blicken framåt mot nya mål.

3 thoughts on “//WL2K Ute p det stora havet!

 1. Bosse och Leni

  Oj jag var lite efter i tiden när jag skrev förra inlägget, men skit samma, samma blåst idag den 26:e. Det är bara att gilla läget!
  Du är cool du Sara. Er söta dotter var här i onsdags och hon är cool hon också. Mycket gullig tjej.
  Kram igen!

 2. Klas o Eva

  Första vakten över nästa pöl snart gjord alltså..! Hoppas fortsättningen blir lika odramatisk – kanske kan ni kölvattennavigera efter bogserbåten – det gjorde vi i British Columbia, hängde på i lä bakom en jättepråm på släp mot Vancouver – bekvämt..! Eva o jag har just lagt till på Lilla Kornö, fick sista platsen utsidan en Stockholmsbåt med mycket välkomnande besättning. Njuter i eftermiddagssolen efter en solig med bitande kall dags segling från Göteborg. I morgon kalas i Fisketången o sen e Evas semester slut för den här gången – njut av er och hoppas på fortsatt förliga vindar!
  Klas o Eva

 3. Nina

  Oj så långt ni kommit redan! Härligt att höra att vinden kommer bakifrån nu så ni slipper kryssa hela vägen.
  Här är det sommar idag men ska regna katter och hundar och blåsa småspik hela helgen. Åter till ordningen alltså. Vi struntar i vilket. Kollar lite på Olof. Det räcker för att vara lyckliga. <3

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.