Mahimahi – Cigale 14

Razzia på Mahimahi!

[cvg-gallery galleryId=’6′ mode=’showcase’ limit=’5′ /] 

 Det har snart gått ett år sedan vi blev bordade av den tyska polisen.

Vi kan nu avslöja alla detaljer om den traumatiska händelsen. 
Påsken 2012 skulle vi segla till Tyskland för att proviantera till Camillas student. Många flaskor behövde köpas.
Seglingen gick till Stralsund i en frisk kuling. De 210 distansminuterna avverkades på cirka 25 timmar med en härlig nattsegling genom Öresund. Med på resan var Magnus med kompis Calle samt Joakim med kompis “Kinden”.
Väl på plats blev det pubbesök och och en tur i de gamla stadsdelarna i Stralsund. Andra dagen tog vi oss till ett köpcentrum i närheten för att köpa alkohol. Vi hade tur och kom just när affären hade en drive med provsmakning av alla varor. Ju mer vi smakade desto godare blev det. Märkligt. Ledigheten var kort och vi vände kosan hemåt. Tungt lastade med tysk spirituosa lämnade vi staden för segling mot Onsala.
Nära tyska gränsen låg en stooor kryssare från tyska gränspolisen. Vi seglade i mycket lätta vindar och stöttade ibland med motorn för att hålla farten. Det började dra lite mer och vi hissade Mahimahis jättestora genacker (200 kvadrat ). Som vanligt var det som en spark i ändan och vi kom snabbt upp i 6-7 knop i en väldigt svag bris.
I kikaren såg vi att kryssaren sjösatte en liten snabbgående rib-båt. Till vår förskräckelse satte denna kurs mot oss. Ja ni kan ju se vad som hände på filmen.
Väl ombord undrade polisen hur båten kunde gå så fort i den svaga brisen? Vi hade väl inte motor på?
Jo det hade vi. Jag la ur växeln och båtens fart ändrades inte alls. Jag förklarade att motorn var igång när vi hissade och att den sedan blev bortglömd men att den inte påverkar farten när vi seglar så här fort.Nicht gut!” Tyckte polisen. Då skall man ha dagersignal för segelfartyg under motorgång! Stränga böter på sådant. Vi fick be så mycket om ursäkt och lova att aldrig göra om detta.
Nu blir det väl dags för alkoholen tänkte jag. Hur kan man behöva så mycket sprit, även om man är svensk, kommer de att fråga. Jag var ganska skakis. Då frågade de om vi hade mer än 100 000€ kronor per man med oss. “Tyvärr inte” svarar Joakim som är student. Även vi andra kunde lugna poliserna med att vi inte hade denna summa med oss. Då så,alles klar”, sa polisen och vinkade på rib-båten. Ett 20 minuter långt besök var slut och vi kunde andas ut och passera gränsen.
Den fortsatta resan blev utan vidare äventyr och vi hade en fin segling hem under cirka 25 timmar även denna väg.
Vi kan varmt rekommendera Stralsund men glöm inte att ta med dagersignaler för ankring, motorsegling, muddring med mera!
Magnus

 

6 thoughts on “Razzia på Mahimahi!

  1. David Ericksson

    Det vet du väl Magnus! Det är bara i Sverige som det inte är någon ordning längre. I alla andra länder är detta ett allvarligt brott. Som kapten på ett i fartygsregistret registrerat skepp måste man vara uppmärksam och “Gehorsam”.

  2. NIna

    Hahaha…
    Underbart! ANtar att Magnus använde sig av sina erfarenheter av de franska gendarmerna och sa no,no,no…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.