Mahimahi – Cigale 14

Livflottar är bra att ha

%%wppa%% %%cover=3%%

Av någon anledning har vi gott om gamla livflottar och nu har vi packat upp en till i källaren. Vi är bra på att ständigt hitta på nya saker att göra!

Den här flotten är för tio personer och var slarvigt (franskt) förseglad så att vatten läckt in och det var blött och kladdigt inuti. Eftersom vi inte ville använda kolsyretuben tog vi loss den från flotten och blåste i stället upp flotten med dammsugare. Det gick hur bra som helst, så kanske ska man stuva ner en dammsugare i nödväskan;) Tuben har vi vägt och den väger exakt det den ska.

Nödväskan innehöll i stort sett samma saker som i den första flotten. Så nu har vi näringsrikt cementbröd för en livstid. Äckligt, äckligt! En liten bit innehåller energi för ett helt dygn.

Det fanns också en karta över världen, “Le monde”! Ja det kan ju säkert vara uppiggande att försöka hitta var man är om man är i nöd, eller hur!?

När vi väl hade konstaterat att den fungerade så har vi nu skurat och torkat flotten och målat tuben så att alltihop är som nytt! Nu kommer nästa moment: att försöka få ihop flotten till ett nätt litet paket igen. Antagligen lättare sagt än gjort. Men får vi bara ihop det så har vi sparat några tusenlappar på att “göra det själv” i stället för att lämna in den för ompackning.

3 thoughts on “Livflottar är bra att ha

  1. Pingback: Snart börjar äventyret! » Mahimahi - Cigale 14

  2. erica

    Hej ska ni använda den flotten eller köper ni en ny? vi ska ge oss iväg i sommar med och har en gamal flotte hemma som behöver ompakning men vet inte fall vi vill lägga pengarna på det eller om vi ska köpa en ny. skulle ni rekomenderar att paka om en själva?
    Mvh
    Erica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.