Mahimahi – Cigale 14

Fler öar i Stilla havet

Suwarrow: En pärla. Mitt i Stilla havet ligger denna lilla ö, tillhörande Cooks islands. Den enda person som bor här är parkvaktaren. Han klarerar in och ut alla seglare. En enkel procedur som görs ombord på båten. Om vädret tillåter ska ni absolut göra ett stopp här. Det är ett underbart litet paradis. Men det är inte mycket plats för ankring och reven ligger nära, blåser det upp blir det sjö och kan också bli trixigt att ta sig ut genom passet.

American Samoa: Hit tog vi oss eftersom vår watermaker gått sönder och vi behövde delar till den. Det sades att det var bästa stället för detta. Men här fanns inte mycket i den vägen. Och den fantastiska proviantering som också skulle finnas här var inte särskilt upplyftande. Hamnen i PagoPago var dessutom mycket smutsig. Ön är vacker och vi gjorde flera trevliga bussturer. Alla är vänliga. Men ön tillhör ändå inte något av våra favoritställen och enligt vårt tycke kan ni lika gärna hoppa över den.

Fiji: Krånglig och dyr inklarering men när det väl är överstökat så är det naturskönt, vänligt och det finns hur mycket som helst att se. Här kan man stanna länge, länge. Proviantering är hyfsad.

New Caledonia: Mycket enkel och kostnadsfri inklarering. Samma valuta som i franska Polynesien. Här finns allt. Fin marina, många butiker, bra mat, restauranger. Ankringen är populär så där är ganska trångt och man kan hamna en bra bit från hamnen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.