Mahimahi – Cigale 14

Fiske

Skön fiskestund

Skön fiskestund

 

 

Här har vi samlat bilder på fina (och goda!) fiskar vi fångat längs vägen. Vi laddar upp nya bilder efterhand så gå in och titta ibland om du är intresserad av fiske.

Vi har nästan alltid en eller två fiskelinor i när vi seglar. Den fina rullen på bilden är en så kallad Penrulle. Den har gett oss många fiskar. Ibland har vi även en lina i från den andra rullen.  Båda linorna är kraftiga och krokarna likaså. På de stora haven är även fiskarna stora!

Det är Magnus som är storfiskar´n ombord. När det nappar är det livsele på och så börjar kampen nere på akterspegeln. Magnus drar åt ett håll, fisken åt ett annat. Närkamp med en stor fisk på en rullande båt på ett brusande hav är ett vågspel. Det kan ta lång tid att få in en fisk, de är stora och sliter hårt i linan. När fisken väl är uppdragen bjuder vi på en skvätt gin eller så som vi skjuter in med vattenpistol. Det gör den lite lugnare och lättare att hantera.

Ibland nappar det tätt, ibland går det många, många dagar utan ett endaste napp. Många fiskar fastnar men tar sig loss igen. Ofta just när vi lyckats får ner farten och ska börja hala in linan.

Vi seglar ofta ganska fort och då är det nödvändigt att sakta ner farten för att få in fisken. Det gör vi genom att ta ner storseglet, hala in genuan och starta motorn.  Gissa om man då blir lite frustrerad när fisken smiter.

Men lyckan är alltid stor då en fisk väl är bärgad. Och middagen blir alltid god.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.