Mahimahi – Cigale 14

Mycket jobb!

BOTTENMÅLNING

Det var ingen vacker syn när Mahimahi kom upp på land. Ett riktigt SLIT-jobb blev det att slipa ner botten. 

FRÅN GRÖN TILL BLÅ

Det första stora beslutet var huruvida båten skulle förbli grön eller göras om till vit eller kanske blå? Efter mycket grubblande och vägande av för och emot bestämde vi oss för blå. Magnus slet, slipade och målade… Visst blev det fint!  

ELSYSTEMET / ISOLERING

Mahimahi ligger i havet året om. Vargavintrarna 2009 och 2010 var Magnus nere varje dag och hackade i isen för att hålla öppet vatten runt om skrovet. Vi hade visserligen en “bubblare” men den räckte inte till hela båten.

Det huvudsakliga vinterprojektet  var annars att byta ut hela elsystemet. Många kablar var det!

Ett annat projekt var och är att sakta men säkert isolera båten.

BOTTENMÅLNING IGEN!

Påsken 2012 var det dags för bottenmålning igen. Bottenfärgen fungerade inte alls som stopp för snäckor. Det tog bara några dagar så var hela botten full, ner och dyka och skrapa och så några dagar senare översållat igen. Alltså var det bara att gilla läget och ta upp på land för ny skrapning ner till innersta lagret färg. Ett hårt jobb som Magnus i vanlig ordning fixade i stort sett själv. Vet inte var han får sin energi i från!

Samtidigt satte vi på en ny propeller eftersom vi tappat den gamla i havet (!). När vi väl accepterat faktum att vi inte skulle hitta den (efter ett antal dyk) var vi faktiskt ganska nöjda med förlusten. Den nya propellern är väldigt mycket bättre.

Nu hoppas vi att det dröjer länge till nästa lyft av Mahimahi.

RIGGJOBB

Mycket som behöver ses över i riggen. Men det mesta verkar vara ok :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.