«

»

Apr 30

British virgin islands

BVI 4

Fantastiska snorklingar
Fantastiska snorklingar
Underbara vyer
Underbara vyer
En tuff hike; det gjorde vi bra!
En tuff hike; det gjorde vi bra!
En välbehövlig cola i värmen
En välbehövlig cola i värmen
Vännerna Vulcan spirit och Zen again; vi möts och vi skiljs
Vännerna Vulcan spirit och Zen again; vi möts och vi skiljs
Vaffö gör de på detta viset? Vi kände oss som i sagans värld i detta spännande landskap
Vaffö gör de på detta viset? Vi kände oss som i sagans värld i detta spännande landskap
Häftiga blowholes. Grottor där vattnet först sugs in och sen vräks ut med stort tryck.
Häftiga blowholes. Grottor där vattnet först sugs in och sen vräks ut med stort tryck.
Vacker korall på stranden
Vacker korall på stranden

 

BVI 2

Semester!
Semester!
Eva fixar is till drinken!
Eva fixar is till drinken!
Skön stund i solndgången
Skön stund i solndgången
Magnus fortsätter med sitt projekt;
Magnus fortsätter med sitt projekt;
Vi funderar på att byta båt; den här är ju inte så dum!
Vi funderar på att byta båt; den här är ju inte så dum!
Eller den här!
Eller den här!
Kanelbullens dag! Aldrig är det annat...
Kanelbullens dag! Aldrig är det annat...
Deklarera måste man göra även i paradiset!
Deklarera måste man göra även i paradiset!
Mahimahi i fin ankarvik
Mahimahi i fin ankarvik

 

BVI 3

 

BVI 5

På tur i the Baths som består av fantastiska klippformationer.
På tur i the Baths som består av fantastiska klippformationer.

 

Underbara, sköna dagar har vi här bland öarna i British virgin islands.  Det är precis lagom varmt i luften och i vattnet är det trettio grader. Vi badar mest hela tiden. Vattnet är kristallklart överallt och det finns korall och färggranna fiskar att snorkla bland. Sköldpaddor ser vi allt som oftast och en och annan delfin.

Solen skiner varje dag från en klarblå himmel. Ibland kommer en kort regnskur som sköljer bort saltet från däck. Vinden är ljum, oftast fin seglingsvind men ibland lite väl svag. Men å andra sidan är sträckorna mellan öarna inte mer än sisådär fem, tio sjömil. Vad är väl det för en långseglare; så vi slappar och struntar ofta i att ens hissa segel. Motorn får föra oss framåt i stället. Det här är ett populärt område för chartersegling så det är massor av båtar men det går ändå att hitta vikar där man kan få ligga i stort sett ensam om man vill det.

Ja så var det i BVI den första veckan tills det var dags att möta Eva (Saras syster). Då tornade mörka moln upp sig på himlen och med dem kom både vind och regn. Och så fortsatte det. Fast det var ju varmt i vattnet förstås så badade gjorde vi ändå och vi fick fina promenader i land. Skönt när det inte är så hett. Som tur var blev det lite bättre sen så att vi kunde visa Eva det vackra solglittrande havet och ta henne med på några riktigt fina snorkelturer.

En dag sammanstrålade vi med seglarvännerna på Vulcan spirit och Zen again. Vulcan spirit kommer vi att träffa igen, vi fortsätter åt samma håll båda två, medans Zen nu går en annan väg så det blev farväl till dem. Nicki och Mike på Zen träffade vi första gången på Cocos keeling. Sen dess har vi mötts med jämna mellanrum längs vägen. De är på väg från Australien till England där de ska söka jobb och bostad för några år.

Efter allt strul har vi haft bättre flyt det sista förutom när vi fiskade för några dagar sen. Plötsligt rasslade det till i fiskelinan och en lång dragkamp mellan Magnus och fisken började. Magnus drog och slet och fisken drog och slet. ”Det här måste vara en riktigt stor fisk så som den drar!” Efter fyrtio (!) minuter blev det plötsligt lättare och Magnus kunde snart dra in hela linan. Där satt en visserligen ganska stor fisk men den var helt av på mitten. Bara huvudet och halva kroppen var kvar på kroken. Någon med väldigt stora tänder, säkerligen en rejäl haj, hade fått sig ett riktigt skrovmål hängandes på den stackars fisken. Allt medans Magnus alltså drog i båda fiskarna. Vi kände oss rätt snopna när vi tittade på den halva fisken. Den gick inte att artbestämma men vi bestämde oss ändå för att skära ut det kött som fanns kvar. Det lär inte finnas några giftiga fiskar (förutom att man inte ska äta revfiskar). Det blev en riktigt god middag! Så vi var ändå ganska nöjda till slut. Precis som hajen antagligen!

Efter härliga dagar tillsammans med Eva har hon nu rest tillbaka till Sverige från den pyttelilla flygplatsen på ön Beef island. Vi ankrade med Mahimahi alldeles intill landningsbanan och därifrån var det bara att ta dingen in till land och sen promenera fem minuter. Helt perfekt!

Dagarna på BVI går mot sitt slut även för oss. Det är dags att lämna Karibien innan orkansäsongen börjar. Just nu har vi riktigt oväder; mycket vind, ösregn och åska. Inga orkaner i sikte dock!

Vi förbereder oss för en lite längre segling igen, ca 1300 sjömil. Till USA! Första stopp där blir Norfolk.  Som vanligt kan ni följa oss på kartan för positioner och positionsrapporter.

Mailaviseringarna till er som prenumererar har ju tyvärr inte fungerat på ett tag så scrolla neråt för att läsa det ni missat. Ganska många bloggar har publicerats utan att ni fått mail om det. Hoppas det funkar bättre den här gången!

Ha det bra allihop!

8 comments

Skip to comment form

 1. Anonymous

  Hemma! Tack för underbara dagar! Vädret passade mig perfekt!! Kunde inte ha varit bättre. Segla nu lika lugnt och fint som när jag är ombord…
  Kram Eva

  1. Sara

   Tack för att du kom! Och bra att vädret var så bra ;)… Vi har just haft en inte så lugn och fin segling men nu är vi framme i Norfolk Virginia.
   Massa kramar till dig

 2. Charlotta

  Roligt att höra av er igen.
  Ser att ni har det helt.underbart, roligt att Eva kom och var med ett tag.
  Säger det igen, finfina bilder. Dom där stenformationerna rena konstverken
  Hoppas.ni får lika fint framöver.
  Kram Lotta

 3. Bengt N

  Hej på er! Härligt att läse och titta på bilderna.

  M v h/Bengt

 4. Michael

  1983 tillbringade vi en månad på St John.

  Fattiga som kyrkråttor, unnade oss Grand marnier som vi avnjöt under bom kapellet kvällstid.

  Bodde på en 52 fots Alden byggd 1938 som log för ankare i en av vikarna.

  Hade tillgång till en gummibåt och kompletta dykutrustningar och en Suzuki jeep.

  En fantastisk tid med dykning ute på reven, tog en dyk tur ut dök på the ‘Wreck of the Rohn’ ett engelskt post fartyg som ligger på ca 24 meters djup, magiskt klart vatten, man såg hela skeppet från ytan.

  Jag förstår att ni är nöjda med er tillvaro.

  Sköt om er

  1. Sara

   Those were the days!Fortfarande magiskt klart vatten här och en fantastisk undervattensvärld. Ha det gott ni med!
   Kram

 5. Leni och Bosse

  Än en gång, era bilder är helt fantastiska och fantasieggande; knoppiga röda kaktusbröstvårtor och pampiga stenar!
  Sååå underbart för Eva att få vara med er och koppla av i värmen. Vi hämtade henne på Arlanda för en stund sedan och kan garantera att hon var mycket mycket nöjd.
  Idag skiner solen på Kungen och Isak som gratuleras på sina födelsedagar och det är 12 gr varmt. Eva sa att det var regn och 3 gr i Paris, så vi har det inte så tokigt här i den sena våren.

  Stor kram till er och lycka till på den långa seglingen önskar
  Leni och Bosse

  1. Sara

   Kram till er Bosse och Leni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.