Mahimahi – Cigale 14

Phuket, Thailand

 

 

Sista dygnen har det blåst ovanligt mycket så det har faktiskt varit riktigt svalt och skönt på nätterna och vi har sovit gott. Vi har seglat små lagoma distanser på 10 till 20 nm och är nu på västsidan Phuket. Klas och Magnus grejar med Mahimahi. När ett projekt är klart så börjar de glatt med nästa.

Som ni vet gillar vi ju floder så häromdagen gav vi oss ut på ännu en liten dingetur uppför en spännande flod. Helt krokodilfri faktiskt. Men många vackra fåglar och en och annan longtailbåt. Annars var vi ensamma på floden, nästan konstigt, mitt i detta turistparadis. Kanske för att det var ganska blåsigt och lite regnigt.

Vi har besökt Rolly Tasker sails, världens största segelmakeri, som syr och levererar segel över hela världen. Hela stället var väldigt öppet gentemot besökare och vi kunde helt fritt strosa omkring på det stora golvet där olika segel var under tillverkning. Många satt vid symaskiner och sydde, andra satt på golvet med enorma segeldukar utbredda framför sig för att klippa till efter olika mallar. Alla hade en timmes lunch och gick då ut till en liten matvagn som stod utanför, köpte sin mat och satt sen på trottoaren och åt. Vi köpte också vår lunch där, en god nudelröra.

Vi valde dock att lämna våra segel för reparation till Ket. En ensamföretagare som vi tyckte verkade förtroendeingivande. Vi har redan fått tillbaka det ena seglet och provseglat det. Och Ket har inte bara lagat det väldigt omsorgsfullt, han har dessutom gjort lite extra fix här och där på seglet. Utan kommentarer och utan att försöka ändra vårt överenskomna pris. Fantastiskt! Det hör ju inte till vanligheterna precis.

Vår ankarkätting är också på plats. Mycket otippat kom den tillbaka från sin lilla tripp till Bangkok flera dagar tidigare än vad som sagts. Även den var fin!

I Bang Tao träffade vi Ulrika, kollega till Sara (eller f.d. kollega, vi har ju inga jobb) med familj. Vi var hos dem på deras hotell och kalasade på knäckebröd och kaviar och till det svenskt kaffe! Sen tog jag en härlig dusch i deras badrum. Till kvällen kom de ut till Mahimahi och hälsade på. Så himla roligt att ses här, långt hemifrån och längesen!

Om en liten stund sglar vi ner igen längs Phukets kust till skärgården runt Krabi.

Hört att det börjar våras lite i Sverige; låter härligt!

12 thoughts on “Phuket, Thailand

  1. charlotta

    Hej på er igen!

    Grattis Magnus lite i efterskott.
    Lika roligt varje gång med ett nytt kapitel i reseskildringen. Ni ser så underbart friska och harmoniska ut.
    Det ser ut att vara ett fint ställe som ni är på nu, och sådant fint segel det blev. Spännande med era flodresor, fina bilder och rolig läsning.
    Önskade jag vaknade hos er , men livet var som vanligt idag med influensan. Den va kvar i dag med.
    Jag är tydligen inte ensam om detta, många sjuka i sverige nu tycks det.
    Men visst är det ljust där borta, måste vara våren som kommer så fint vintergäck, snödroppar och annat grönt som sticker upp.
    Kramar till er!

    1. Sara Post author

      Tack från Magnus!!
      Trist med influensa, hoppas du blir bra snart så att du kan njuta av vårblommorna! Låter fint. Kram från oss

  2. Anna-Greta Milefors

    Än en gång tack för fin resedagbok. Vi njuter hela familjen av era skildringar samt vackra bilder- ni är också duktiga fotografer! Jamen, trodde inte mina ögon när jag såg bild på Ulrika, visste dock att de var där. Bekräftar uttrycket att världen i vissa avseenden inte är så stor. Här går sportovsveckan mot sitt slut med grått och rått väder.. Har åkt skridskor två dgr i rad med barnbarnen så ben och fötter värker. Tur för mig kan inte trädgårdsarbetet starta ännu….. Önskar er fortsatta goda dagar och vindar…. Kram

    1. Sara Post author

      Hej Anna-Greta! Tack till dig, och familjen, alltid lika roligt att få en hälsning. Javisst är världen liten ibland.
      Skönt att var sak har sin tid kanske, men snart så, börjar väl trädgårdarna att vakna. Har fått lite vårrrapporter om snödroppar därhemma. Kram

  3. Lisa o Calle

    Hej!
    Som vanligt avundas vi er. Ser att båt och segel får sig en rejäl genomgång. Gött och se Klas på plats. Kan tänka mig att det är mycket mummel och problemlösning på gång vad beträffar olika tekniska lösningar med isär-och ihopskruvning av för mig obegripliga manicker. Tycker mig också känna igen Klas huvudbonad kommen från en annan världsdel som naturligtvis fyller sin funktion i Thailand också:)
    Vi är nyss hemkomna från Sälen där vi fick några härliga dagar i spåren runt högfjället. Massor med snö och sol.
    Här regnar det mest grått annars. Hälsa Magnus att det är mycket med nationella prov nu……..
    å grattis på födelsedagen i efterhand!
    Kramm
    Lisa och Callerobert

    1. Sara Post author

      Lisa och Callerobert; Låter härligt med snö och sol i Sälen. Ja Panamahatten gör sig bra här också och jag njuter av mummel och problemlösning, sitter bredvid och stickar. Vi saknar er!
      Magnus tackar och hälsar till Lisa: var lugn, jag har skrivit till Björklund om att just din skola bör bli en av hundra som får äran att ta del i experimentet med betyg från åk 4, eftersom jag vet att ni är specialister på betyg.
      Kram

  4. Adam Leinberg

    Tack för fina bilder och resebeskrivningar, varje resebrev framkallar längtan efter äventyr.
    Även om man inte är på gång så är det upplevelse också.
    Här i Gbg blommar snödroppar men trots det tror ingen på våren 🙂

    Varma hälsningar

    Adam

  5. eva-lotta moberg

    Vad kul att ni kunde ses, tillsammans med Ulrikas famlij. Ni ser alla ut att må väldigt bra. Jodå, det är hopp här hemma. Vi har haft några dagar med sol som ju förebådar en vår och ljus framöver.
    Härligt! Annars är man ju mest på jobber. Ni har väl glömt hur det kändes nu. Tur i alla fall att man har “goa” arbetskamrater och trivs med det man gör.
    Ha det så gott och hälsa alla!

  6. Leni och Bosse

    I tisdags hade jag träff med en väninna som just kommit hem från Thailand och hon satt hela lunchen och talade om hur otroligt vänliga och pålitliga thailändare är och er berättelse bekräftar verkligen att hon talar sanning om sitt paradis. Bilderna från segelfabriken är ju fantastiska, allt “speedily delivered”. Det gällde tydligen även ankarkättingen. Så roligt för er att träffa fd arbetskamrater och bli lite uppdaterade om läget i hemlandet.
    Igår hoppas vi att Magnus blev firad på sin dag. Vi hade förmånen att få fira Eva, mycket gott och trevligt.

    Stor kram, ha det underbart,
    Leni och Bosse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.