Mahimahi – Cigale 14

Fatu Hiva, Hanaiapa, Hiva Oa, Tahuata, Nuku Hiva…

Fatu Hiva, Hanaiapa, Hiva Oa, Tahuata, Nuku Hiva… Visst klingar namnen exotiskt? Och exotiskt är det att vara här i denna storslagna natur. Underbara öar och underbara människor! Växtligheten är otrolig och dofterna, och den solmogna söta frukten som vi får njuta i överflöd.

”Kom in, kom in! Vill ni ha kaffe?”

Vi följde givetvis med den välkomnande mannen in i hans lilla hus. Vi slog oss ner vid hans köksbord och såg oss omkring medans han kokade kaffe. Det var ett spartanskt inrett hus, ett kök och ett rum. El till kyl, lampor och en tv fanns och rinnande vatten men i stort sett inga möbler. Vi fick varsin mugg kaffe och förde sedan ett mycket stapplande men glatt samtal på en blandning av polynesiska, franska och svenska. Han skrattade och sa oui, oui till allt vi sa. När vi skulle gå fick vi inte gå tomhänta. Fullastade med vackra snäckor och massor av frukt fortsatte vi promenaden genom den lilla byn.

Snart blev vi inropade till ett annat hus med skylten ”Yachtclub” på grinden. Vi gick in och hälsade på William. Han för dagbok över alla seglare som besöker viken. Vi fick skriva en liten hälsning i hans gästbok och sedan bjöds vi på kokosnöt och kallt vatten. Härifrån var det heller inte tal om att gå tomhänta. En bananstock, grapefrukt, stjärnfrukt och papaya fick vi med oss. På väg ner till båten mötte vi Elin och Albin som också hade famnen full av olika frukter. Efter promenaden slängde vi oss i det turkosblå varma vattnet. Framåt kvällen blev det en ”MahimahiPacific” (drink) i sittbrunnen under en stjärnklar himmel och så var en helt vanlig dag i Polynesien till ända och vi kröp till kojs.

[important]Just loggat in på sidan och läst alla era fina hälsningar. Tack och många, många kramar till er alla!!![/important]

 

 

14 thoughts on “Fatu Hiva, Hanaiapa, Hiva Oa, Tahuata, Nuku Hiva…

  1. Pingback: FAQ och lite annat – Mahimahi-Cigale 14

  2. Bosse och Leni

    Ikväll kom vi hem från vårt lilla paradis, våra veckor bland olivträden på gården i Italien. Trevligt att fira påsk där nere, många kronärtskockor, sparris, tomater osv och gott rött vin förstås.
    Log för mig själv på ICA nyss när vi handlade ekologiska bananer i en påse. Annat än Sara bland hängande bananklasar på båten. Underbara bilder ni visar. Tänk vad era ungdomar får uppleva med er.
    Nu ska vi packa upp, har en massa citroner som vi plockade i morse i botten av väskan.
    Stor stor kram till fam Carlson från oss.
    Leni och Bosse

  3. zeibrant

    Underbara bilder, vilket fantastiskt ställe ni har hittat! Vänliga människor, delfiner, snorkla, bada i kristallblått vatten,slippa remisser från BVC-läkaren på utvecklings-/psykologbedömning, bara njuta och ta´dan´som den kommer,…..Jag ser fram emot nästa rapport!
    Här kan vi faktiskt njuta av riktigt sköna vårdagar och massor av vitsippor men också extremt höga halter trädpollen. Hälsn fr en av BVC-doktorerna.

  4. Ann-Sofie och Lars

    Ett sådant paradis ni har kommit till. Hoppas det fortsätter lika fantastisk. Kram Familjen Nilsson

  5. Lotta

    Oh vad underbart ni har det.
    Simma med delfiner och bananer i riggen.
    Önskar er bara mer trevligt som jag får ta del av.
    Kram Lotta

  6. Sven Ö

    Blir ju inte sämre av att ni seglat till Paradiset på egen köl!
    Säg till när ni hittat Efraim Långstrump!

    I am proud of you!
    Sven

  7. SY/INGA

    Ja herre jösses vad det ser fint ut.Fantastiskt att folket är så vänliga.Dit vill vi…Dit skall vi….
    Underbart att följa er,ni är ju helt enkelt supercoola.
    Fulla av beundran önskar vi er en fortsatt fin resa.
    Lasse o Mona

  8. Gerhard

    Nu blir jag avundsjuk! Låter underbart när ni nu väl är där. Ta vara på er och ha det bäst, här börjar det arta sig också 😉

    Soliga hälsningar från
    Gerhard & Madde

  9. Klas J

    Tack, tack och åter tack för dessa härliga bilder och berättelser – som om vi vore där! Att vi haft mycket vackert väder länge och skön vårtemperatur förbleknar vid jämförelsen. Fortsätt att njuta och berätta mera för oss!
    Klas o Eva

  10. Marianne (maor)

    Så härligt det är att på detta sätt få följa Er resa. Jag njuter av att se alla härliga bilder.
    Verkar som om ni hittat paradiset på jorden.

    Vårhälsningar från Marianne
    Ps. Snart är det sommarlov!

  11. Anonymous

    Otroligt fantastiskt . Njut upplev, ja lev livet
    Just nu inte så illa här heller men ändå långt från söderhavet.
    Ps lever kapten långström på kurrekurreduttön ännu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.