«

»

Jan 06

Karibien

Karibien

Fin snorkling
Fin snorkling
Frida under vattnet
Frida under vattnet
Magnus
Magnus
Calle
Calle
Fångst
Fångst
Sista kvällen med Frida och Calle.
Sista kvällen med Frida och Calle.
Nyårsbuffé
Nyårsbuffé
Philip seglar Mahimahi för en dag
Philip seglar Mahimahi för en dag
Eira för fulla segel
Eira för fulla segel
Eira
Eira

GOD FORTSÄTTNING till er allihop och Tack för alla härliga hälsningar:)! Tyvärr är nätet ganska “svajigt” så man får vara glad om det går att få iväg ett resebrev, svar räcker det inte riktigt till för, men var så säkra på att vi läser allt med stor glädje!

Vi hade några sköna dagar tillsammans med Frida och Calle på Bequia och St Vincent innan de flög hem, stolta övar att ha korsat Atlanten. Vi saknar dem! 

Nyårsafton firades på St Vincent ihop med Eira. Kvällen inleddes med en “sundowner” (en drink i solnedgången) på Mahimahi. Sedan promenerade vi till en restaurang som bestod av ett litet oansenligt hus med ett enda bord att sitta vid och ett biljardbord. Vi slog oss ner, tog varsin öl och väntade på maten. Det tog sin tid men rätt som det var stod en härlig buffe framdukad. Bland annat kunde vi njuta av grillad grissvans (jag smakade inte). Lagom till tolvslaget var vi tillbaka på Eira där vi skålade och önskade varandra ett gott nytt år. Efter en stund gick Magnus och jag och la oss medans firandet på Eira fortsatte natten lång.

Joakim och flickvännen Anna har bytt båt och mönstrat på Mahimahi. De seglar med oss några veckor och det ska förstås bli väldigt roligt!

I går seglade vi ihop med Eira till St Lucia och vi ligger åter ankrade intill varandra i en fin vik.  Här blir vi några dagar för lite båtmek och proviantering. Det är varmt och skönt men det blåser mycket och regnar en hel del. Korta men kraftiga skurar. Precis när man fått stängt alla luckor i båten och knappt kan andas på grund av värmen och fukten så slutar det regna.

Efter alla fantastiska stunder vi haft tillsammans med Eira så skiljs nu våra vägar. Det blir väldigt tomt utan dem! I kväll blir det  “hejdåkalas” och i morgon seglar Mahimahi till Cuba.

Vi hörs där!

 

 

 

 

16 comments

Skip to comment form

 1. Helena

  God fortsättning på det nya året!
  Följer med er i bloggen och tittar på era fina bilder, ser härligt ut!
  Kram Helena Klahr

 2. Martin "Captains Bitch"

  Hej på er, verkar som ni har en fantstisk resa och ett spännande äventyr! Tänkte bara meddela att det nu finns en miniMartin och därmed framtida matros vid namn Isak! Han la ut den 25:e november och hade en vikt av 3250g och ca 1 1/2 fot (50cm)! Även Picke har blivit pappa (i onsdags) till en koppfantast till son vid namn av Elton (mansknopen). Njut av resan, Sverige är grått och trist! //Martin

  1. Magnus Carlson

   Hej
   Superroliga nyheter! Återväxten till v.30 säkrad!
   Jag bokar in dom nya v.29 år 2032 och sedan v.30 från år 2042. Hoppas vi är hemma då.

   Stort grattis till er båda med mammor

 3. Eva

  Ja så fick vi hem Calle, brun och skäggig. Och inte avskräckt på långsegling… Vi får väl se hur sugen jag blir när jag tittat färdigt på alla vågfilmer. Men det är faktiskt kul att se hur ni har det där ombord! Förstår att det nu blir tomt utan Eira, bra att ni kidnappar Joakim ett tag.
  Lycka till på färden mot Cuba.
  Kram, Eva

 4. Anonymous

  Hej!
  Herregud vilka äventyr ni får vara med om, men ni är väl vana nu så det blir vardagsmat!
  Jätte fina bilder !
  Vi har precis kommit hem från Thailand efter 3 veckor. Det har varit helt underbart men i slutet blev man lite trött på värmen och längta hem till kalla Sverige. Men sådan längtan har väl inte ni?
  Låter underbart med Cuba.
  Våran nästa resa blir nog Karibien, Mexico eller varför inte Cuba. Undra om ni är kvar då???
  Ha det jätte gott!

  Kram Eva

 5. Lisa o Calle

  Allt låter underbart!
  Vi ser fram med enorm spänning på att träffa er och att få segla med Cigale.
  Men vad skall vi ta med till Er? Kalles kaviar, Gevalia, sillburk………?
  Finns det något ni drömmer om och saknar från gamla Svedala? Inte mörker och rusk i alla fall, va?
  Vi ses i San Blas!
  Kram Lisa och Calle

 6. eva-lotta

  Cuba lär vara helt fantastiskt, har jag hört från många. Så hoppas ni får en härlig seglats dit. Vad mysigt att få sällskap igen på resan. Många som vill följa med! Här hemma finns inget att avundas, varken vad gäller väder eller annat. Det blir väl bättre.
  Ha det nu så gott och var rädda om varandra!

 7. Anna-Greta

  God fortsättning på det nya året! Skönt att höra att ni har det bra. Kul att ni kan variera besättningen-det har många fördelar inte minst psykologiskt kan jag tänka. Nu sticker vi till Teneriffa en vecka och lämnar regnet och den gröna vintern här hemma- fast kyla ska visst vara på väg.
  God tur till Cuba!

 8. Nina

  Gott Nytt År!!!
  VI saknade er förstås på nyårsafton men skålade för er och den fortsatta färden. Vi var i malmö i helgen och träffade Frida och Jens och fick se alla bilder och videor och fick också den utförligare beskrivningen av resan vilket var fantastiskt.
  Häftigt att ni seglar till Cuba. Kom i håg Börje och Per B som seglade dit utan visum och blev upphämtade av Cuba-polisen och inkörda till kaj och hade beväpnad vakt dygnet runt. Nu tror inte jag att ni är lika oförsiktiga och har säkert alla papper i ordning. Hur som helst önskar jag er all lycka!
  Kram
  Nina

 9. Per

  Cuba har Caribiens bästa rom och Santiago är den bästa på Cuba. Det blir säkert en upplevelse att komma till 50-talet och glida omkring i en BelAir-58 i nästan nyskick men bered er på att internet knappast finns. Kanske på något stort hotell men annars saknas det helt. SMS fungerar med ett utländskt abonnemang. Pappa hälsar
  Per

 10. Chris and Tracey, Rag'n'Stik

  Happy New Year. Hope your voyage is going well. Fair winds for the next part of your journey.

 11. Leni o Bosse

  God fortsättning på nya året önskar vi er, Mahimahis nuvarande besättning. Så roligt för er att få umgås med nära, kära människor som avlöser varandra ombord.
  Idag har vi avslutat julen med underbar konsert i Hedvig Eleonora kyrka. Kär tradition på Trettondagen.
  På onsdag flyger vi till Göteborg några dagar för att se till huset i Onsala och träffa vänner. Fortfarande gröna gräsmattor här, men det ska visst bli kallt till helgen, -2 C!!

  Det låter spännande med Cuba. Ha det så bra, stor kram till alla fyra från Leni och Bosse

 12. Ann-Sofie och Lars

  Hej igen! Kul att ni har det bra! Allt ok här också. Vi har fått tillökning i familjen i form av en gammel hund. Lars pappa har tyvärr gått bort , .så vi har fått ärva en 12.5 års beagel vid namn Freddy! Vi hörs snart igen! Hälsa era nya besättningsmedlemmar. Kram Familjen Nilsson

 13. Marianne Wånge

  Önskar er ett God fortsättning på det nya året – 2014! Blir nog ett bra år! Dina elever hälsar till dig Magnus. Klass 9P, klass 8P1 och nu den nya 7an som ju har blivit toppenbra! Gott arbete! Kram på dig Magnus!
  från Marianne W

 14. zeibrant

  Hej!
  Va´roligt att allt verkar bra! Lycka till på seglatsen till Cuba! Fina ungdomar ni har med er, ni kan verkligen vara stolta! Hälsar Zeibrant

 15. Mia SB

  Hej!
  God fortsättning!
  Just nu hade jag gärna bytt med er. 6 grader, regn och grått. Och i morgon börjar jobbet igen efter två veckors ledighet : (
  Jag minns regnen i januari månad när vi var i Belize. Dom kom hastigt och vräkte ned. Bästa klädseln var flipflop, badräkt och regnjacka…

  Önskar er allt gott och fortsatt tur på resan.
  Kram från Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>