«

»

Nov 20

Härliga dagar med Camilla!

Teneriffa, La Gomera

Camilla högst upp i masttoppen!
Camilla högst upp i masttoppen!
Camilla äntligen ombord!
Camilla äntligen ombord!
Middag på Mahimahi
Middag på Mahimahi
Så här kan det se ut när man drar upp ankaret, ovälkommen fångst!
Så här kan det se ut när man drar upp ankaret, ovälkommen fångst!
Teneriffa
Teneriffa
Dykning
Dykning
Vandring på Teneriffa
Vandring på Teneriffa
Vi seglar till La Gomera
Vi seglar till La Gomera
Vandring på La Gomera
Vandring på La Gomera
Goda apelsiner på vägen
Goda apelsiner på vägen
Det var kallt på toppen!
Det var kallt på toppen!
Spektakulära vyer
Spektakulära vyer
Lön för mödan!
Lön för mödan!

Efter fem års hårt slit är projekt Mahimahi över, nu ska vi bara njuta av vår fina båt tänkte vi och gav oss i väg mot Teneriffa för att möta Camilla.

I fin nordostlig vind hissade vi genackern. Det gick undan. Men så plötsligt sa det ”pang”! och hela genackern låg i vattnet längsmed båten. Något hade gått av, vad kunde vi inte riktigt veta. Det var bara att börja hiva in det enorma (115 kvm) seglet i båten. Vi halade och drog, till slut var det bärgat och vi kunde konstatera att det var schackeln i toppen som gett sig. Vi hade tur, inget gick sönder, inte ens en liten reva på seglet. Vi kunde fortsätta njuta av att inte ha något större på gång än en trasig schackel. Väl i hamn kom Camilla, äntligen! Givetvis hissades hon upp i masttoppen för att fixa det hela.

På Teneriffa och La Gomera har vi haft såå härliga dagar tillsammans med Camilla. Ett efterlängtat besök! Vi har solat, badat, dykt,seglat, vandrat och åkt buss på hisnande, slingriga vägar. Ätit god mat, umgåtts med vänbåtar och förstås bara njutit väldigt, väldigt mycket av att ha henne här.

Teneriffas kustlinje är dramatisk med höga, branta berg och få eller snarast inga bra ankringsvikar. Det är torrt så det som växer i bergen är mest kaktus av olika slag, ett spännande landskap att vandra i. La Gomera är en grönare ö med vacker natur och många vandringsleder. Där gjorde vi en dagsutflykt med buss och en lång vandring i det stora naturreservatet, Vädret har varit växlande, tyvärr inte den sköna värmebölja vi njöt av i Las Palmas. Fast vi går ju i shorts dagarna i ända så vi ska väl inte klaga men Camilla hade nog önskat sig lite mer sol. Camilla lämnar oss i morgon, det blir väldigt tomt!!! Men hon mönstrar på igen när vi närmar oss mer exotiska vatten.

Vi seglar snart från Teneriffa till en vik på La Gomera där vi hoppas kunna ankra utan att gunga alltför mycket. Om ett par veckor välkomnar vi Frida och Calle som ska segla med oss över Atlanten.  Frida är dotter till vännerna Hp och Nina och var vår söta brudnäbb en gång för 24 (!) år sedan. Calle är gift med Eva, min (Saras) syster. De har båda seglat mycket men detta blir deras första segling över en ocean. Vi ser väldigt mycket fram emot att få ha dem med ombord!

Ha det bra alla! Vi hörs igen på La Gomera.

 

 

8 comments

Skip to comment form

 1. Leni o Bosse

  Hello dear Sara and Magnus,

  Kom hem i natt från ett 5-dygnslångt firande av Patriarken! Väldigt trevligt har vi haft med vänner och Emili och Henrik som befann sig i London samtidigt av ren slump. Fantastiskt. Vi hade sol och kyligt, så vi har gått och gått mycket i Hyde Park och i affärer – förstås. Besök på Royal Opera och konsert i St Martin in The Fields. Ja, som ni hör en något annorlunda tillvaro än den ni har i värmen, men Bosse är helnöjd med firandet.

  Vi träffar fam Dellow i helgen och får tillfälle att ge Calle en rejäl avskedskram innan han sticker till er på La Gomera. Så himla spännande för er fyra. Ha det bra, se över alla tampar och teknikaliteter!
  Stor kram, Leni och Bosse

  1. Sara

   Härligt att Patriarken blev ordentligt firad!!!

 2. Anna-Greta

  Skönt att höra att ni har det bra och att inga allvarliga incidenter inträffat. Tro mig – goda makter vakar över er! Själv kom jag hem från Venedig igår där det också var mycket vatten. Dock uppehåll övervägande tiden och vi kunde njuta av en cappuchino alt. ett glas vin i värmande solsken under vandringar mellan alla kulturhistoriska sevärdheter. Må så gott- kram Anna-Greta

  1. Sara

   Hej Anna-Greta! Det låter ju skönt att goda makter vakar över oss! Särskilt nu när vi ska långt ut på Atlanten.
   Härligt att Venedigresan blev lyckad! Kramar

 3. Eva

  Bra jobbat Camilla..(?); äntligen bilder på kaptenskan! vad söt du är!
  Jag tycket att det där med genackern lät ganska läskigt…mycke tyg e de..! Men nu är det nog bra fixat av Camilla!
  Och nu går ni väl bara i väntans tider att få spänna bågen över det stora havet.
  Jag har just följt Camilla till tåget, vi har fått rå om henne i flera dagar och det har varit väldigt mysigt!
  Kram, Eva

  1. Sara

   Ja det var Camilla som smygfotade lite på kaptenskan;). Väntans tider är precis vad det är nu, lite pirr i magen är det allt…

 4. Sven Ö

  Ett stort Grattis till att ni fått färdigt däcket, tänk vad vacker Mahimahi är nu! Som alltid skickas yngst upp i masten, bra jobbat av Camilla! Sköna bilder från ert avslappnade liv i shorts, känns lite avlägset nu när vi laddar för en ny bandysäsong på isarna!
  Kom just från stallet med Felicia som idag har ridit dressyr, lika dedikerat som i hoppning och gymkhana. Träffade Calle nyligen och han verkar se fram emot Atlantseglingen, skall bli spännande att följa!

  Nu blir det middag med tre hungriga barn, igår sörjde vi Zlatans förlust mot Ronaldos Portugal, inget VM!

  Vinterhälsningar
  Sven

 5. Eva-Lotta

  Härligt att höra från er igen. Ja , alltid är det något som händer tydligen. Kanske som livet är för de flesta av oss .
  Fast jag tror att ni lever ett lite mer spännande liv än vi här hemma som har lite mer inrutad vardag. Vad mysigt att ha dottern hos er . Min kommer den 26/11. Ska bli gott att ha henne hemma. Barnen och jag firar Jul med våra
  Vänner i Malmö. Det blir 10:e året tillsammans. Barnen väljer detta och det känns bra för oss alla? Nu är det bara 4,5 år kvar tills du kommer tillbaka till oss! Eller hur? Ha de nu så gott och njut av dottern !
  Kramar Eva-Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>