Mahimahi – Cigale 14

Livet i Las Palmas

 Äntligen har vi vår bimini (soltak) på gång. Efter många tröstlösa försök med olika varianter på ” jag kanske kommer manana, manana”… så dök det otippat upp en man som visade sig vara riktigt pålitlig. I dag har han tagit mått för att kunna sy denna efterlängtade bimini som ska levereras om tre dagar hoppas vi. Samtidigt som vi var inne vid bryggan för att träffa  biminimannen tankade vi diesel och vatten och skurade hela båten så nu är Mahimahi så fin, så fin.

Vår watermaker har vi varit tvungna att beställa delar till eftersom den inte vill gå i gång på de den har. Så nu måste vi förstås tålmodigt vänta på dessa nya delar. Har vi tur kommer de före helgen men det är nog inte det mest troliga.

Nåväl, det går alls ingen nöd på oss. Med Eira tätt intill har man alltid roligt!

Här är några glimtar ur vår gemensamma vardag:

I går tillbringade Love några svettiga timmar i pentryt, med ett dopp lite då och då för att svalka sig. Sedan dukades det upp med massor av jättegod hemlagad pizza. Vi åt oss mätta allihop och pizzabagaren Love var mycket nöjd med sin nyfunna bana som bagare.

I förmiddags kom tullen till viken, körde runt en stund och tittade på alla båtar. Så bestämde de sig av någon anledning för att besöka just Eira…medans vi passade på att fota lite.

Under eftermiddagen har vi, vår vana trogen, legat på däck och slipat under tiden som Oscar hängt längst upp i masttoppen och fixat med ett block. Inte förrän solen gick ned släpptes han ner av kompisarna. Filip har ägnat dingemotorn all sin kärlek. Han har hela dagen suttit i dingen och plockat isär och satt ihop olika delar. Trots all denna möda vill den ändå inte gå, men i morgon ger han sig på den igen.

En underbar räddningsaktion av en borttappad dinge fick vi oss också till livs i dag. När vi i godan ro sitter i sittbrunnen och njuter en kall öl ser vi Eiras dinge på drift. Vi hojtar till dem och en av killarna slänger snabbt av sig kalsingarna, hoppar i havet och räddar dingen.  Se foto!

Många dingeturer blir det mellan båtarna för att låna grejer, utbyta erfarenheter och ivrigt (speciellt jag är särskilt ivrig i dessa ändlösa diskussioner) diskutera olika tekniska problem och lösningar.

Alla Eiraföräldrar: ni kan vara stolta över era killar! De är så goa, jobbar med gott humör dygnet runt på sin båt (utom när de festar  förstås och det händer ju föralldel ganska ofta;  varje natt eller så). De njuter sitt äventyr och är i all sin galenhet kloka sjömän. (Tror vi i alla fall;))

Nu lägger vi oss och i morgon förmiddag efter morgondoppet blir det nybakat bröd och chokladrutor till alla på Eira och Mahimahi.

Till sist: För er som också är ute och långseglar och vill göra egen yoghurt finns recept under fliken ”Lite av varje”: underflik: ”Mat ombord”.

 

 

12 thoughts on “Livet i Las Palmas

  1. Annsofie

    Jag lovar att Las Palmas är den minst gungiga ankarplatsen på Kanarieöarna! Vi är på väg tillbaka dit, om det inte är förtvivlat många båtar. Hur ser läget ut där?
    /ann-Sofie

  2. S/Y SusieQ

    Hej där! Vi befinner os i Rabat. Är påväg nedåt så fort svallet har minskat och vinden ändrar sig. Hamnen släpper inte ut båtar när svallet är stort. Men det är fint här i Marocko! Hur fungerar det med Ankringen i Las Palmas nu? Tar de betalt och kör bort folk eller är det frid och fröjd. Fullt med båtar? Det går så många rykten nämligen om at det omöjligt går att ligga för ankar där just nu. Vi letar nämligen också delar till bland annat en Watermaker. Las Palmas is the place. Trevlig segling! Hälsningar från SusieQ, vi ses kanske framåt vägen.

    1. Sara Post author

      Hej! Ja Marocko är fint. Här är det ok att ankra,men man måste betala. dessutom en skatt om man är över 12m. Hamnpolis kör runt varje dag och kollar att man betalat, de är inte precis trevliga. Vi längtar bara härifrån, börjar bli klara med det vi ska göra så snart lämnar vi denna gungiga ankarplats. Ses!

      1. S/Y SusieQ

        Åh tack för infon! Vad kostar det ungefär?
        Vi är 21 fot, så skatt slipper vi i alla fall!
        Ni som har watermaker, tror ni att man kan hitta lite delar till en Spectra?
        Tänker att sådana saker borde de ha inne med tanke på ARCen & alla dyra båtar.
        Vart bär det av sen? Kap Verde?

        Må gott!

  3. Tina

    Åh vad härligt ni ser ut att ha det! Igen, vilket äventyr ni har gett er ut på. Imponerad. Så kul
    att följa er resa 🙂 Kram Tina o lilla t

  4. Nina

    Så härligt det måste vara att ha grabbåten så nära och därmed också få lite koll på deras sjömansskills. Det är fantastiskt att följa er resa så här och det gör inte saken sämre att du är en mycket duktig skribent, Sara.
    I gamla Svedala är det höst. Det har ju varit en fantastisk sommar och en galet fin höst som mer liknat sommar och med en färgprakt som tagit andan ur en. De senaste dagarna har dock hösten blivit höst på riktigt – regn och hyfsat mycket vind – men det känns faktiskt som ett ok pris att betala för sommaren och hösten fram till nu.
    Hoppas ni slipper vänta på ert soltak. Förstår att det kommer att göra stor skillnad och är efterlängtat.
    Ha det fortsatt fint och skriv snart igen.
    Kram

    1. Sara Post author

      Hej Nina! Just monterat soltaket! Det blev jättebra, blir gott att ha över Atlanten. Mycket faller på plats här i Las Palmas, snart är jobben slut. Trot om du vill… Just precis nu har vi en liten tvist med en puckofransman som Joakim just döpte honom till. Han har i mörker lagt sig ca fem m i från oss, är av stål och väldigt stor och tung. Har knappt ngn kätting ute. Många har protesterat men han bryr sig inte ett dugg. Det blir ingen trygg natt. Men inte mkt att göra , fransmän gör som de vill.
      Härligt att ni haft så fint hela hösten också. Ha det gott, kramar!

  5. Frank

    Hej Sara o Magnus!
    Det är med stort intresse och glädje jag läser er blogg. Vad kul att ni nu kommit iväg och att det mesta går som planerat. Måste vara härligt att ha med ungdomarna i egen båt denna gång, de är med men har eget utrymme. Ta hand om er o ha en bra resa över till Karibien
    Stor kram
    Frank

  6. anna-carin

    Hej Sara och Magnus!
    Det är underbart att få följa er resa och det känns väldigt tryggt att ni håller lite koll på grabbarna.
    Hoppas att ni får ordning på er båt och får en lugn och fin överfart till Karibien. Hoppas vi träffas när vi kommer över till julen.
    Ha det riktigt gott och njut av sol och värme. Här hemma är det mörkt och blött.
    Skickar en kram till er alla och om du vill ge Daniel en extra kram från oss så vore det bra
    Anna-Carin (Daniels mamma)

    1. Sara Post author

      Hej Anna-Carin! Roligt att du följer oss. Vi njuter av tiden vi får tillsammans med killarna. De är så härliga. Trevligt om vi ses till jul! Hälsningar Magnus, Sara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.