Mahimahi – Cigale 14

Snart släpper vi förtöjningarna!

30:e Juni

planerar vi att lämna Gottskärs hamn med kurs mot Skottland (eller kanske Mönster, strax utanför Gottskär, för att pusta ut lite) och sedan vidare lååångt västerut mot kända och okända mål “Jorden Runt”!

Galet? Kanske, och lite läskigt förstås, men mest väldigt spännande. 

Riktigt redo blir man väl aldrig, att lämna nära och kära känns aldrig rätt, och på båten finns det ju alltid lite mer (eller mycket mer) att göra, men vill man komma iväg gäller det att bestämma sig. Och bestämde oss gjorde vi då vi klev i land i Gottskär för åtta år sedan.

En kär amerikansk vän skrev en gång till oss “There is a special twinkle in your eyes, and a song in your words, when ever you talk about life on your boat”.

Ja det stämmer nog, så sagt och gjort; nu är det nedräkning!

Vi hoppas att ni hänger med här på sidan, läser och kommenterar. Vi blir glada för alla kommentarer!!!

 

24 thoughts on “Snart släpper vi förtöjningarna!

  1. Åsa

    Kan bara föreställa mig hur det känns att vara så nära! Vi är bara in planeringsstadiet än, och beräknar komma oss i väg om fem år (sista ungen tagit studenten då!) kommer att följa er på er resa, det gör att vi kan hålla fokus och se framåt, fast det är långt kvar! Lycka till!!
    /Åsa och Peter

    1. Sara Post author

      Hej Åsa och Peter! Ja det är speciellt att vara nära avfärd, lite svårt att tro det själva. Men precis som du säger det är bra att försöka hålla fokus. Fem år går fort! Jätteroligt om ni följer med här på sidan!

  2. Ann-Sofie och Lars

    Kul att datumet är spikat, Ni är modiga. Vi syns på bryggan och förhoppningsvis innan dess förstås. Kram från oss alla!

    1. Krause

      Ja Sara, som jag sa – gör inte som på Kon-Tiki utan skaffa flytvästar om ni skulle hamna på en balsaträflotte (fast det är ju mest spårvagnarna i GOT, som har sånt flytetyg!) Kanske ses vi i Panama – vore härligt! Lycka till, hälsar Frau Krause und Doktor Skrotum, som bevakar er från sin himmel och är jätteavundsjuk…(att han aldrig fick tummen ur….)

  3. Ann-Sofie

    Härligt, då kanske vi ses i Portugal eller på Kanarieöarna! Ni kan väl höra av er när ni närmar er

  4. Bosse

    Vi önskar er lycka till på ert stora livsprojekt! Det är fantastiskt! Vi hoppas få vara på plats och vinka av er den 30:e juni-vi var på plats i Gottskär när ni anlände från er förra långresa.
    Bosse

  5. Sven

    Inte en dag för tidigt, jag har väntat i 30 år, då ni sa det första gången.
    Jag är stolt över syrran och kapten!
    Sven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.